Prisstigninger på lejligheder fortsætter

Foto: Boligsiden.

Ejerlejlighederne fortsætter deres prisstigninger og har nu rundet 21.000 kr. i gennemsnitlig kvadratmeterpris. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for oktober.

Ejerlejlighederne fortsatte med at stige i oktober, og intet tyder dermed på, at den positive prisudvikling stopper foreløbigt. Lejlighederne er steget støt i pris over det seneste halvandet år, og alene siden sidste måned er de steget 1,2 procent. Det betyder, at kvadratmeterpriserne nu ligger på 21.050 kr. i gennemsnit for hele landet.  I Region Hovedstaden er kvadratmeterpriserne tæt på at runde de 24.000 kr.

”Prisudviklingen for ejerlejlighederne går stadig støt og sikkert opad. De kom ind i en positiv udvikling for halvandet år siden og har holdt kursen. Lejlighedsmarkedet har ikke vist svaghedstegn, så intet tyder på, at den positive udvikling vil ændre sig foreløbig,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Priserne er steget mest i Aalborg

Aalborg står for den største prisstigning over det seneste år. Her er salgsprisen på ejerlejligheder steget 17,3 procent. Priserne i København er steget 16,6 procent, og Hovedstaden tager dermed andenpladsen. På en beskeden 11. plads kommer Aarhus med en stigning på 7,2 procent over det seneste år.

Nedslagene falder fortsat og kom i oktober ned på 601 kr. efter et fald på knap 5 procent siden sidste måned og knap 18 procent set over det seneste år. Salgstiden har været uændret siden sidste måned og ligger derfor stadig på 124 dage i gennemsnit for hele landet.

Se alle regionale tal i Boligsidens Markedsindeks for oktober på ejerlejligheder, huse og fritidshuse på www.boligsiden.dk.

Ejerlejligheder

  • Priserne fortsætter med at stige: 1,2 procent siden sidste måned og over 11 procent siden sidste år.
  • Nordjylland har den største prisstigning siden sidste år på hele 13,6 procent, hvor Hovedstaden har 13,1 procent.
  • Salgstiden er stabil i forhold til sidste måned, men er faldet 18 procent over det seneste år.
  • Prisnedslagene bliver fortsat mindre og ligger nu på 601 kr. pr. kvadratmeter. Nedslagene er faldet mest i Region Midtjylland med over 28 procent siden sidste måned og små 30 procent siden sidste år.