Boligsidens Markedsindeks for april: Huspriserne stiger

Foto: Boligsiden

Optimismen er tilbage hos villaejerne. Huspriserne er stigende, og villaejerne får mere for deres huse end for et år siden. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for april.

Nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er først med april-tallene for boligmarkedet, viser, at priserne er steget på villaer og rækkehuse. Priserne på villaer og rækkehuse er steget to procent siden sidste år og knap en procent siden sidste måned.

”Huspriserne har ligget meget stabilt det seneste år, og i de forgangne måneder har vi kun oplevet små udsving. Set i den sammenhæng er prisstigningen, vi har set i april, derfor relativ høj. Stigningen gælder stort set hele landet, men selvfølgelig med enkelte regionale forskelle. Region Hovedstaden har haft prisstigninger på 5 procent det seneste år, mens Region Sjælland og Syddanmark stadig er en smule efter sidste års prisniveau,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Lejlighederne sætter standarden – villaerne ligger på hjul

Ejerlejlighederne har førertrøjen på boligmarkedet, og det er den boligtype, der historisk set sætter standarden for resten af markedet. Villaerne ligger på hjul, men kører med i samme løb.

”Vi har i flere måneder set positive kurver for ejerlejlighederne: Priserne stiger, salgstiderne faldet, og prisnedslagene er blevet mindre. Og nu ser vi, at villaerne så småt er ved at følge trop,” siger Birgit Daetz.

Den afsmittende effekt skal ses i lyset af markante prisstigninger på ejerlejligheder: knap ni procent sammenlignet med sidste år og over en procents stigning sammenlignet med sidst måned.

Salgstiderne på ejerlejlighederne har også været i frit fald, hvor villaerne stadig kun har oplevet moderate fald i salgstiderne. Villaejerne har derfor stadig noget til gode, hvis udviklingen fortsætter.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for april

Villaer og Rækkehuse

  • Priserne er gennemsnitligt steget 2 procent siden sidste år og knap 1 procent siden sidste måned.
  • Priserne er steget mest det seneste år i Hovedstaden, nemlig med godt 5 procent. Der har været prisfald i Syddanmark på knap 3 procent og i Region Sjælland med 0,2 procent
  • Der bliver givet markant mindre prisnedslag: knap 15 procent mindre end for et år siden.

Ejerlejligheder

  • Priserne er steget markant: knap 9 procent sammenlignet med sidste år, og i Hovedstaden med mere end 10 procent
  • Salgstiderne er i frit fald: Salgstiderne er faldet med over 21 procent siden sidste år
  • Der bliver givet markant mindre prisnedslag: 32 procent mindre end sidste år.

Fritidshuse

  • Priserne er svagt stigende med knap 3 procent siden sidste år.
  • Der bliver givet markant mindre prisnedslag: knap 12 procent mindre end sidste år og 11 procent siden sidste måned. Gennemsnitlig gives der 1.321 kr. i nedslag skønsmæssigt svarende til 110.000 kr. for et gennemsnitligt sommerhus.

Se hvordan det går udviklingen for boliger til salg og solgte boliger i din kommune på Boligsidens Markedsindeks.