EDC

Ejendomsmæglerkæden EDC er blandt landets største mæglerkæder, og målt i antallet af fysiske butikker og ejendomsmæglerkontorer i Danmark er EDC den største kæde. EDC har nemlig 234 selvstændige butikker, der ligger spredt ud over hele landet. EDC er den eneste af de store mæglerkæder, som er uafhængig af den finansielle sektor.

EDC´s kædekontor ligger på Frederiksberg, hvor de overordnede fælles opgaver for kæden bliver løst. Men herunder findes de 234 selvstændige ejendomsmæglerbutikker med cirka 650 ejendomsmæglere ansat. Tilsammen er der dog over 1.200 medarbejdere i EDC-kæden, der har en efterhånden lang historie bag sig.

EDC blev stiftet tilbage i 1971. Dengang besluttede en gruppe ejendomsmæglere i København og på Sjælland at danne fælles fodslag i forsøget på at skabe en ejendomsmæglerforretning, hvor de dengang moderne datasystemer skulle udgøre grundlaget for forretningen.

Netop denne vision for forretningen afslører navnet da også. EDC står nemlig for Ejendomsmæglernes Data Centrum. Frem til 1987 fungerede EDC som en forening, og herefter blev det besluttet at omdanne EDC til et aktieselskab.

I 2005 fik EDC samtidig et ben mere at stå på, da EDC her fusionerede med feriehusudlejningskæden Feriepartner Danmark, der er en kæde af selvstændige feriehusbureauer.

EDC er mægler for private og erhvervsmæssige formål

EDC består af flere afdelinger. Kædens ejendomsmæglere beskæftiger sig med salg af både huse, ejerlejligheder og sommerhuse for private personer, ligesom EDC Erhverv fokuserer på salg af erhvervsejendomme.

Hos EDC Erhverv kan de ansatte eksempelvis give rådgivning i forbindelse med investering i ejendomme, salg af kontorejendomme eller lokaler, lager og produktionsejendomme, ligesom EDC også har ejendomsmæglere, der koncentrerer sig om salg eller udlejning af projektbyggerier.

Når du som privatperson skal have solgt din bolig, er det i stedet den lokale ejendomsmægler i EDC, som du vil møde. Nedenfor kan du se en liste med alle EDC´s butikker, og dermed finde den, der ligger tættest på dig.

For langt de fleste vil det være mødet med netop denne lokale EDC-ejendomsmægler, der er interessant.

Mange vil opleve EDC-ejendomsmægleren, når de ser på boliger og får fremvisning af mægleren. Men EDC har også køberrådgivere ansat, som kan hjælpe og guide boligkøberen i dennes boligkøbsproces.

Er du interesseret i de øvrige forhold om EDC-kæden, får du her et par supplerende oplysninger:

  • Det er ejendomsmæglerne selv, der ejer EDC, og EDC-kæden er dermed ikke ejet af en bank eller et realkreditinstitut. EDC samarbejder i dag med flere forskellige banker, forsikringsselskab samt realkreditinstitutter.
  • Den administrerende direktør for EDC hedder Martin Wiesener, og formanden for EDC´s bestyrelse er Poul Erik Bech. Sidstnævnte har ligeledes en plads i bestyrelsen hos Boligsiden, som EDC ejer aktier i.
  • EDC er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening.