Sådan renoverer du gulvet

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 20. februar 2023

Skal du lægge nyt gulv, så husk at overveje, om det er tilstrækkeligt isoleret, eller om du kan opnå en besparelse ved samtidig at lave en energirenovering af gulvet.

Ligesom taget udgør en stor flade i din bolig, gør gulvet det også, og dermed er der også et stort areal, hvor varmen kan slippe ud, hvis gulvet ikke er ordentligt isoleret.

Samtidig er gulvet af stor betydning for velværet i din bolig. De fleste kender til at gå rundt på et iskoldt guld, hvor tæerne får trange vilkår. Den situation kan hurtigt opstå, hvis gulvet ligger direkte ovenpå huset fundament eller over en kælder, der ikke er opvarmet.

I de tilfælde kan det være en god investering både økonomisk og velvære-mæssigt at få efterisoleret gulvet. Men det siger næsten sig selv, at det også er en krævende omgang, da gulvet er nødt til at blive fjernet, før du kan komme ned og lægge isolering under.

Alt afhængig af hvordan dit gulv er etableret og ser ud, er der forskellige måder at løse opgaven med efterisolering på. Tag gerne kontakt til en håndværker, som kan hjælpe dig med at klarlagt opgaven og mulige løsninger, så du både kender opgavens omfang og de økonomiske omkostninger af opgaven.

Hvis du beslutter dig for at efterisolere dit gulv, kan du samtidig overveje, om det vil være en fordel at få lagt gulvvarme og derved får gulvvarmen som det primære varmefordelingsanlæg.