En opvarmet indkørsel, tak

Nye lavenergihuse kan andet end at spare på varmen. Var det fx noget med en opvarmet indkørsel, så du slipper for at skovle sne? Boligsiden.dk har set nærmere på lavenergihusene.

Mens sneen daler, kan du gnide dig i hænderne og se, at din indkørsel på magisk vis forbliver ryddet og fri for sne. Mens naboerne allerede får ondt i ryggen ved tanken om dage med sneskovlen, kan du se frem til at hoppe direkte ind i bilen og køre af sted. Sådan kunne det i hvert fald være, hvis du investerede i et lavenergihus med nogle af de nyeste teknologier, der blandt andet kan opvarme din indkørsel, så den holder sig snefri.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er en af de muligheder, du tilbydes med lavenergihusene på adressen Kaskelotten i Randers. Se et af lavenergihusene, der er til salg i Randers, og læs mere om mulighederne.

Mange vil nok også få pulsen op ved tanken om at kunne bo en hel familie i en villa og betale 0 kroner i varme, mens de miljøbevidste kan glæde sig over udsigten til at bo et hus, der er CO2-neutralt. Alt det er inden for rækkevidde i nogle af lavenergihusene.

Kend dit lavenergihus på navnet

Kært barn har mange navne og således også lavenergihuset, der går under mere eller mindre kryptiske navne som passivhus, 0-energihus, 2020-hus, aktivhus og +energihus. Standarderne varierer, men i bund og grund er det huse, der er konstrueret og bygget med det formål, at energiforbruget skal være så lavt som muligt, eller at huset ligefrem skal producere overskydende energi.

Hvad skal der til?

Energioptimeringen ligger både i isolering og valg af energivinduer, men også i selve varmeanlægget, der skal være effektivt og få mest muligt ud af hver energienhed. Solceller, fjernvarme og varmepumper er nogle af de løsninger, du typisk ser i lavenergihuset. Huset skal være bygget så kompakt som muligt, og du må altså give afkald på karnapper og vinkelstuer, der typisk vil være skyld i et større varmetab.

Finansier dit varmeforbrug med realkreditlån

De bedst energioptimerede huse er af nyere dato, og allerede der kan du nok regne ud, hvor prisen bevæger sig hen. Nybyggeri er nu engang dyrere end ældre huse, og dertil kommer, at prisen stiger, i takt med at energimærket forbedres.

”Der er – både i udseende og forbrug – virkelig langt fra gamle huse med oliefyr til de her lavenergihuse i superklassen, men priserne er også højere. I gennemsnit udbydes lavenergihusene for 5.200 kroner mere pr. kvadratmeter end andre huse. Det svarer til en udbudspris, der ligger 730.000 kroner højere for lavenergihusene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Men man skal også tænke på, at den årlige udgift til varme i en 140 kvadratmeter dårligt energioptimeret, olieopvarmet villa sagtens kan ligge på over 40.000 kroner. Og det er vel at mærke en ren udgift, du betaler efter skat. Investerer du i et lavenergihus, kommer den ekstra udgift til huset ind under dit realkreditlån, og dermed får du finansieret dit varmeforbrug på en meget favorabel måde. Samtidig er du fremtidssikret mod stigende energipriser og ekstraregninger oven på en hård vinter”, siger Birgit Daetz.