Ejerlejligheder går som varmt brød i København

bolig

Foto: Pixabay

Antal solgte ejerlejligheder i København er steget med 92 procent sammenlignet med sidste år. De københavnske ejerlejligheder står nu for hele 35 procent af lejlighedshandler i landet.

6.363 bolighandler. Så mange bolighandler blev der indgået i juli måned i hele landet. Det er en stigning på 18,8 procent fra juli sidste år, og København står for en stor del af den udvikling. Alene i København er antal bolighandler nemlig steget med hele 95 procent, og 92 procent for ejerlejligheder. Det betyder, at København i juli stod for 35 procent af alle lejlighedshandler i hele landet.

Den store stigning skal ses i lyset af et 2022 med lav aktivitet på boligmarkedet, men det gør ikke springet i København mindre iøjnefaldende, mener Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det er et meget stort spring i København. 2022 var præget af en usikkerhed med stigende renter og højere udgifter til blandt andet el, og det kunne virkelig aflæses på antallet af bolighandler. Året forinden så vi til gengæld en høj aktivitet. Boligmarkedet har været igennem noget af en rutsjetur de seneste år, og nu ser vi så igen en stor stigning i antal handler. Særligt i hovedstadsområdet.”

Rutsjeturen har været stor i mange dele af landet, men den seneste store stigning i antallet af bolighandler er ikke lige så voldsom i alle byer. Nedenfor kan du se antallet af ejerlejlighedshandler i juli måned for nogle af de byer med den største stigning sammenlignet med tidligere år.

På landsplan blev der solgt 46,1 procent flere ejerlejligheder sammenlignet med juli sidste år, men aktiviteten ligger stadig 13,3 procent under 2021.

Du kan læse Boligsidens seneste pressemeddelelse her, hvor vi har inkluderet tal fra hele landet for alle boligtyper.

Du kan desuden altid selv følge udviklingen på boligmarkedet på Boligsidens markedsindeks, hvor du blandt andet kan se prisudviklingen (kvm pris), salgstider (liggetid) og mere, lige det sted i landet, du ønsker.

Antal handler juli 2023Sammenlignet med 2022Sammenlignet med 2021
København43292,0%7,2%
Aarhus11881,5%-25,8%
Aalborg4829,7%-31,4%
Odense2926,1%-35,6%
Gentofte5486,2%20,0%
Find mere om