Pressen om boligmarkedet i uge 10

Foto: Boligsiden

Er du interesseret i at følge med i, hvad der rører sig på boligmarkedet? Boligsiden giver her et overblik over det, pressen skrev om boligmarkedet i uge 10.

Prisen er særlig gunstig for boligkøbere der vil have noget større

Boligkøbere får nu fuld gevinst, hvis de går efter de store boliger til salg på markedet. Priserne er faldet i længere tid, og de seneste måneder er renten fulgt markant med. Dermed er situationen særlig gunstig for købere, der vil springe fra en mindre til en større bolig.
Fyens Stiftstidende, home nyt (4. marts 2009)

Boligkøbere overvinder finanskrise

Køberne rører igen på sig efter flere måneders stilstand på boligmarkedet. En ny analyse fra home viser, at antallet af fremvisninger igen ligger højere, end da finanskrisen for alvor greb danskerne og sendte boligmarkedet på den værste rutschetur siden 1990 … Der har i januar været 7 % flere fremvisninger end i september.
Fyens Stiftstidende, home nyt (4. marts 2009)

Fleksrente har kurs mod bunden

Boligejere med tilpasningslån, de såkaldte flekslån, går lysere tider i møde, for meget tyder på, at den seneste måneds to rentenedsættelser slet ikke kommer til at stå alene. Der er udsigt til yderligere rentefald inden 1. april, og så vil tilpasningsrenten formentlig komme ned i underkanten af 3,5 %, lyder det fra Nykredit. Positivt, men den lange rente er afgørende, siger Nordea.
Jyllands-Posten, ejendomsavisen, side 5, (1. marts 2009)

Enorme udsving i sommerhuspriser

Mens udbudspriserne på fritidshuse i den ene kommune falder drastisk, er billedet ofte stik modsat i nabokommunen. Prisstigninger på helt op til 30 %.
Hvis man skal gætte på, om sælgerne af fritidshuse i en given kommune har hævet eller sænket prisen i 2008, kan man for så vidt bare slå plat eller krone med Dronningens mønt. For det er nærmest helt fifty-fifty, om priserne er gået i den ene eller den anden retning.
Jyllands-Posten, ejendomsavisen, side 6, (1. marts 2009)

Boligsælgere læser ikke på lektien

Trods store generelle prisfald på ejerlejligheder steg udbudsprisen flere steder – især i Jylland og på Fyn – i 2008.
På landsplan er handelspriserne på ejerlejligheder faldet med i gennemsnit 11,5 % i løbet af sidste år. Samtidig varsler eksperterne yderligere prisfald i år og næste år. Derfor skal udbudspriserne nok ned, men det budskab er ikke gået igennem lige godt alle steder. I 17 af landets kommuner er udbudsprisen på ejerlejligheder nemlig sat op – de 12 ligger på Fyn og i Jylland.
Jyllands-Posten, ejendomsavisen, side 10, (1. marts 2009)

Flyt fra værelset og spar kassen

Med de lave boligpriser kan de studerende nu med fordel skifte det lejede værelse ud med en ejerlejlighed.
Priserne på ejerlejligheder i København er nu faldet så meget, at det i en række tilfælde er billigere at købe en lejlighed end at leje et værelse. Et værelse på 15 kvadratmeter i hovedstaden koster i visse tilfælde 3.500 kroner, minus el og varme. Men en hurtig søgning viser, at der er flere end 150 lejligheder til salg i København, hvor den månedlige udgift er på under 3.500 kroner, inkl. fællesudgifter og renovation m.m.
Søndagsavisen side 16 (1. marts 2009)