Huskeliste, hvis du flytter ind før tid

Foto: Boligsiden.

Du har købt din drømmebolig og kan endda flytte ind før overtagelsesdagen. Men der er mange ting, du skal huske, hvis du gør det, erfarer Boligsiden.dk

Tillykke med købet af din nye bolig! Det er sikkert et af de dyreste køb, du nogensinde kommer til at gøre, og du er sikkert spændt på at flytte ind. Måske er du heldig, at sælger flytter ud før forventet, så du kan flytte ind. Men midt i begejstringen skal du huske at få styr på formalia både for din og sælgers skyld.

Boligsiden har udarbejdet en huskeliste til dig, der kan og vil flytte ind før tid.

Tjek hvidevare m.m. efter aftalen

Når du overtager en bolig, er det ofte inklusive hårde hvidevarer. Disse skal være funktionsdygtige på dispositionsdagen, og man anbefaler derfor, at du kontrollerer dem sammen med ejendomsmægleren. I praksis kan det dog være svært lige at få sat en vask over eller køre en tur med opvaskemaskinen i et hurtigt tjek.

Dine forpligtelser

Fra dispositionsdagen overgår ejendommens forpligtelser til dig. Det betyder også, at det fx er dit ansvar at rydde sne – også selvom du måske ikke er flyttet ind endnu.

Husk forsikringen

Har du købt et hus, skal du desuden have tegnet en villaforsikring for ejendommen, som skal være trådt i kraft på dispositionsdagen.

Huskelisten er en overordnet vejledning. Spørg din ejendomsmægler eller din advokat til råds, hvis du er i tvivl. Læs mere om valg af forsikring her.

Find mere om