Ejendomsmæglere fortæller om travle tider efter vild start på 2021

Foto: Pixabay.

Rekordernes år 2020 lader til også at sætte sit aftryk på det nye år 2021, hvor de første uger i januar har været præget af usædvanlig høj handelsaktivitet. Det er en tendens, de lokale ejendomsmæglere mærker. Hør et par af dem fortælle om årets første erfaringer her.

Hver uge i januar på nær uge 1 har budt på over 2.000 solgte boliger. Det er intet mindre end ekstraordinært, og det er salgstal, som under normale omstændigheder sjældent er set på ugebasis.

Men der er heller ikke meget normalt over det danske boligmarked netop nu. Tværtimod lader den rekordhøje aktivitet blandt de danske boligkøbere og sælgere i 2020 til at være fortsat ind i det nye år.

Det er kort sagt på alle dele af boligmarkedet, at der er travlt. Først og fremmest er der ekstraordinært mange interesserede køber. Men sælgerne er også begyndt at sætte boligen til salg i hidtil uset grad. Formentlig fordi priserne fortsat stiger. Og alt det sker i et marked, hvor udbuddet bliver stadigt lavere.

Hos Realmæglerne i Silkeborg oplever Christian Dahl Brøndum og det øvrige personale fortsat travlhed, selvom vi befinder os i midt i vintersæsonen. Privatfoto.

Nybyggerne vinder frem

Trods vinterkulde og det, der normalt ville være den stille periode, har ejendomsmæglerne derfor fortsat travlt på de enkelte kontorer.

”Boligsalget er fortsat i samme tempo, som vi oplevede i 2020, og vi har helt sikkert flere handler end forventet. Der er stadig stor interesse for at købe bolig. Både de klassiske villaer og rækkehuse, men vi oplever også mange, der gerne vil købe byggegrunde, så de selv kan bygge nyt hus,” siger Christian Dahl Brøndum, der er indehaver af Realmæglerne Silkeborg sammen med Louise Dahl Brøndum.

Så sent som i onsdags beskrev DR netop, hvordan coronakrisen og de lave renter har givet travlhed i byggeriet og øget efterspørgslen på nybyggerhusene.

Tid til at reflektere over vores boligsituation

Men den store efterspørgsel gælder for alle boliger. Også i Svendborg løber ejendomsmæglerne lige så stærkt, som de gjorde i det netop afsluttede 2020.

Robert Hansen fra Estate Andersen & Thomsen i Svendborg mener, at den aktuelle coronanedlukning har bidraget til at øge opmærksomheden omkring vores boligbehov. Privatfoto.

”Vi oplever lige nu et boligmarked, der bevæger sig i samme høje tempo som i 2020. Der har været stor aktivitet på både køb og salg af boliger, men tendensen med færre udbudte boliger fortsætter. Samtidig oplever vi, at flere ejendomme ender i budrunder og bliver solgt til overbud,” fortæller Robert Hansen, der er indehaver af Estate Andersen & Thomsen i Svendborg.

Spørger man den fynske mægler, er der ingen tvivl om, at den aktuelle coronakrise har en effekt på det galoperende boligmarked.

“Vi har mere tid til at reflektere over vores boligsituation, og samtidig er danskernes økonomi generelt god. Dette kombineret med attraktive renter og lånemuligheder giver god grobund til den travlhed, som hersker i øjeblikket,” fortæller Robert Hansen.

Hastigt tempo får sælgerne til at tøve

Står man og overvejer at sætte sin bolig til salg, er netop nu et godt tidspunkt at gøre det på. For køberne er derude, og sammenlignet med tidligere får rekordmange sælgere boligen solgt.

I løbet af årets første fem uger i 2021 er der sat 32 procent flere boliger til salg end i samme periode sidste år, og trods det ekstra udvalg, bliver boligerne solgt.

Derfor undrer det også ejendomsmæglerne, at flere sælgere tilsyneladende stadigvæk holder sig tilbage.

”Vi kommer ud til mange sælgere, som har opfattelsen af, at det går stærkt på boligmarkedet, og mange af dem er lidt vævende i forhold til at sætte boligen til salg. De siger, at hvis vi sælger deres bolig hurtigt, ved de ikke, hvad de skal gøre, indtil de selv har fundet deres drømmebolig. Det bliver hurtigt en selvforstærkende tendens, hvor alle venter på drømmeboligen og holder på det, de allerede har,” siger Christian Dahl Brøndum fra Realmæglerne Silkeborg.

Skal du også sælge? Find den ejendomsmægler, der er bedst for dig.

Find mere om