Syv ud af ti boligkøbere vil have plads til hjemmekontoret

Hjemmekontoret er blevet et efterspurgt rum, når danskerne handler bolig. I en ny afstemning på Boligsiden svarer syv ud af ti boligkøbere, at de prioriterer et ekstra værelse til kontor.

2020 blev året, hvor mange danskere fra den ene dag til den anden blev kastet ind i en ny konstellation i forhold til det daglige arbejde. I et forsøg på at inddæmme coronavirussen, rykkede arbejdspladsen mange steder hjem på den private matrikel, og nye arbejdspladser blev spartansk indrettet.

Ifølge Danmarks Statistik var der således 17 procent af danskerne, der regelmæssigt arbejdede hjemme i 2020. Det er mere end en fordobling i forhold til 2019, og samtidig den højeste andel af regelmæssigt hjemmearbejde, som Danmarks Statistik har opgjort.

Meget tyder på, at danskerne har taget løsningen til sig, og nu satser fuldt ud på at gøre hjemmearbejdspladsen en mere eller mindre permanent del af deres hjem.

Ordentlige omgivelser på hjemmekontoret

I en ny afstemning på Boligsiden svarer hele syv ud af ti af de i alt 1.087 deltagere, at de prioriterer, at der er et ekstra værelse til kontor og hjemmearbejdsplads, når de ser på bolig.

”Det er et meget overbevisende resultat, og der er ingen tvivl om, at flere har fået øjnene op for den fleksibilitet, som hjemmearbejdet kan give i en ellers hektisk hverdag. Det betyder alverden for eksempelvis en børnefamilie, hvis man kan undgå at sidde fast i myldretiden et par dage om ugen, og i stedet klare arbejdet hjemmefra,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Omvendt er der også mange, der under corona har fundet ud af, at spisebordet og ikke fungerer optimalt som arbejdsplads i længden. Derfor giver det rigtig god mening, at så mange af deltagerne i afstemningen prioriterer at få plads til et rigtigt hjemmekontor, når de kigger på ny bolig. Flere vil benytte sig af hjemmearbejdet fremover, men vi vil samtidig også have ordentlige omgivelser at udføre arbejdet i.”

Hjemmearbejdet gør det muligt at flytte væk fra byen

De nye muligheder, som hjemmearbejdet skaber, er også noget, som indirekte kan ses i flere af Boligsidens statistikker.

For eksempel viser nye tal, at salget af huse i landets yder-, land-, og mellemkommuner er steget mere end i landets bykommuner igennem de sidste fem år.

Samtidig er der solgt flere af de helt store huse på over 150 kvadratmeter i 2020 end året før. Og fra Boligøkonomisk Videncenter fortæller man, at tendensen med børnefamilier der flytter væk fra København og til omegnskommunerne er blevet styrket under corona.

”Den øgede interesse for boligkøb i områderne uden for de største byer, så vi allerede inden corona. Men i takt med at flere har set, at hjemmearbejdet kan fungere i praksis, giver det også nye muligheder i forhold til boligkøb,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Til gengæld vil vi gerne have mere plads i vores boliger, så der for eksempel bliver plads til et hjemmekontor. Og derfor ser vi også, at salget af de helt store huse stiger. For når vi kommer længere uden for centrum, bliver det også økonomisk muligt for flere at få den ekstra plads.”

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 18. februar til 1. marts 2021. I alt 1.087 brugere har svaret på spørgsmålet:

[infogram id=”e4626dfd-1e42-43f0-a573-96ed3bc6f1c4″ prefix=”zhf” format=”interactive” title=”Er det en prioritet for dig, at der er et ekstra værelse til kontor og hjemmearbejdsplads, når du kigger på bolig?”]

Find mere om