Natur, ro og billige boliger kan få danskere til at flytte ud af byen

Huse på landet. Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Afstemning   4. januar 2022   ·   2 MIN

Interessen for boligerne uden for de store byer var høj i 2021, og en ny afstemning blandt Boligsidens brugere viser, at det er udsigten til mere natur, ro og billige boliger, der kan få danskerne til at flytte ud.

Der blev solgt mange flere boliger i 2021 end året før. Det har betydet stigende salg i langt de fleste af landets kommuner, og i kommuner som Aabenraa, Brønderslev, Assens og Ikast-Brande var salget mere end 25 procent højere i de første 11 måneder af 2021 sammenlignet med samme periode året før.

Der har altså været gang i den i nogle af de kommuner, der normalt tiltrækker sig mindre opmærksomhed på boligmarkedet. Og ifølge en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden er der en god forklaring på det.

41 procent af de adspurgte svarer nemlig, at mere natur eller mere ro kan få dem til at flytte væk fra en af de store byer, mens 16 procent svarer, at lavere kvadratmeterpriser kan få dem til at pakke flyttelæsset og køre det ud af byen.

”Der er ingen tvivl om, at flere dele af landet er blevet mere attraktive det seneste halvandet år. Corona har ændret danskernes behov, og kravene til hjemmets beliggenhed er justeret i takt med, at flere arbejder mere hjemme. Nu kan man lettere bevare jobbet i byen, selv om man flytter længere væk, fordi både arbejdsgivere og arbejdstagere har forstået, at hjemmearbejde fungerer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Interesse for billige boliger i 2022

Efter at der blev handlet mange boliger i 2021, forventer Boligsiden, at salget vil falde i 2022. Men afstemningens resultater viser, at der er grund til at tro, at interessen for boliger langt væk fra de store byer forbliver intakt i 2022.

For som konsekvens af de mange handler er boligpriserne steget kraftigt de seneste halvandet års tid, og det presser nogle købere længere væk end tidligere.

”Vi tror, at den brede interesse for boliger i hele landet vil fortsætte. For selv om priserne er stagneret på det seneste, er de steget meget i en længere periode. Og selv om vi forhåbentlig snart får bugt med corona, der gør hjemmearbejde nødvendig, er den nye måde at arbejde på kommet for at blive. Det betyder, at der også i 2022 er mange, der skal have en større bolig, hvor der er plads til hjemmekontor. Tilsammen vil det skubbe flere købere ind i de billige boliger, hvor de samtidig kan få behovet for natur og ro dækket,” siger Birgit Daetz.

En yderligere faktor, der kan sætte gang i salget af de billige boliger, er regeringens planer om at lancere et statsgaranteret lån til boligkøbere, der vil handle i landets billigste områder.

Regeringen forventer at åbne for de statsgaranterede boliglån i anden halvdel af 2022.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 21. – 30. december 2021. I alt 1.110 brugere har svaret på spørgsmålet ”Hvad kunne få dig til at flytte væk fra de store byer?”. Svarene fordelte sig således:

Kategorier

Afstemning

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.