Salget af sommerhuse falder til laveste niveau i år

Sommerhus (Foto: Boligsiden.dk)
Sommerhus. Foto: Boligsiden
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Bolighandel   1. november 2021   ·   2 MIN

I sidste uge blev der solgt 167 sommerhuse. Det er det laveste ugesalg i år, viser nye tal fra Boligsiden.


Denne artikel er en del af vores coronatema
Gå til tema

Efter et vildt boom på sommerhusmarkedet sidste sommer og i starten af 2021, har salget af sommerhuse nu i en del måneder været på et mere normalt niveau.

Nu viser Boligsidens nye salgstal for uge 43, at sommerhussalget er dumpet ned på det hidtil laveste niveau i år. For med 167 handler i den forgangne uge skal vi tilbage til julen sidste år for at finde en uge, hvor salget har været lavere.

Det lyder umiddelbart som en meget voldsom udvikling, men egentlig er det ikke ualmindeligt, at salget af sommerhuse falder på denne tid af året.

”Når vi sammenligner med stort set alle uger de seneste halvandet år, er sommerhussalget i sidste uge markant lavere. Men når vi ser lidt længere bagud, er salget på niveau med, hvad det plejer at være på denne tid af året. Salget er altså landet et sted, der minder meget om det, vi så før corona,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Samlet fortsat flere salg end før corona

Mens sommerhussalget altså er ved at finde tilbage til niveauet fra før corona, er det samlede boligsalg fortsat en hel del højere end i årene før corona.

Der er således solgt 1.939 boliger i sidste uge. Det er 19 procent flere end gennemsnittet for den samme uge i årene 2015 til 2019.

”Der er fortsat rigtig godt gang i boligsalget generelt, og det skyldes hovedsageligt, at antallet af hushandler stadig ligger højere end før corona,” siger Birgit Daetz.

Til gengæld var salget af boliger i sidste uge 20 procent lavere end i samme uge sidste år.

”Den vilde coronaaktivitet vi tidligere så på boligmarkedet er dampet af. Det skyldes blandt andet, at salget af ejerlejligheder har taget samme udvikling som sommerhuse og er på nogenlunde samme niveau som før corona,” påpeger Birgit Daetz.

Kategorier

Bolighandel

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.