Boligpriserne steg igen i marts og nåede nyt rekordhøjt niveau

Foto: Boligsiden

Priserne på huse steg igen i marts, og de bliver nu handlet 12 procent højere end på samme tidspunkt sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Også priserne på ejerlejligheder og sommerhuse fortsætter med at stige.

Priserne på villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse er steget igen i marts måned. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Dermed når priserne for de tre boligtyper nye højder.

På markedet for huse er salgspriserne nu steget 11 måneder i træk, og husene bliver nu handlet for 12 procent mere end i marts sidste år. Det er den højeste årlige prisstigning siden 2010, hvor Boligsiden lancerede sit markedsindeks.

”Det er typisk sådan, at huspriserne falder en smule hen over efteråret og vinteren og begynder at stige igen i marts. I år har det prisfald i de kolde måneder ikke været der. Nu er vi så nået frem til den tid på året, hvor priserne sædvanligvis begynder at stige igen, og derfor er det ikke overraskende, at vi ser endnu et spring i priserne i marts, og at vi derfor også kan registrere en tocifret procentvis stigning på huse for første gang i markedsindeksets historie,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ejerlejligheder og sommerhuse er steget henholdsvis 14 og 19 procent i pris fra marts sidste år til marts i år.

Stigende udbud kan tage toppen af prisstigninger

Ud over at priserne stiger i marts, plejer det at være nogenlunde sikkert, at udbuddet stiger. Det skete ikke sidste år på grund af corona, og det efterslæb har markedet kæmpet med siden.

Nu er udbuddet imidlertid begyndt at stige, som det plejer at gøre i foråret.

”Vi har de seneste uger set, at antallet af udbudte boliger er begyndt at stige igen. Det giver køberne større valgfrihed, og det kan betyde, at færre vil være villige til at betale mere end udbudsprisen for at få en bolig. Langt flere end normalt har de seneste måneder betalt mere end udbudsprisen for især sommerhuse og ejerlejligheder, og det stigende udbud kan tage toppen af prisstigningerne,” siger Birgit Daetz.

Samme tendens i hele landet

Prisstigningerne på boligmarkedet er størst i Region Hovedstaden, men de stigende boligpriser er en tendens, der gælder for hele landet.

”Alle regioner har oplevet stigende priser på huse, lejligheder og sommerhuse den seneste måned og det seneste år. Og ser vi på kommuner, er der kun fem, hvor priserne på huse er faldet siden marts sidste år. Det nuværende prisopsving er bredt forankret i hele Danmark, og det betyder, at sælgerne også i mange af yderområderne kan komme af med deres boliger til fornuftige priser,” understreger Birgit Daetz.

De fem kommuner, hvor huspriserne er faldet, er Tønder, Hjørring, Viborg, Norddjurs og Thisted, mens prisstigningerne er højest i kommunerne Langeland, Bornholm, København, Dragør, Helsingør og Frederikshavn.

Udvikling i boligpriser marts 2021:

BOLIGTYPEPRIS PER KVM. (KRONER)ÆNDRING SENESTE MÅNEDÆNDRING SENESTE ÅR
Villaer og rækkehuse16.1392,3%12,3%
Ejerlejligheder32.5902,2%13,6%
Sommerhuse19.6823,8%18,9%

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)