Boliger med lange liggetider bliver også solgt

Foto: Boligsiden

Der bliver solgt langt flere boliger nu med liggetider på mere end et år, end der gjorde for bare et år siden. Som følge deraf er andelen af boliger med lang liggetid styrtdykket.

For langt de fleste boligsælgere er al snak om liggetidspest forduftet. Der er nemlig langt færre boliger end tidligere, der ligger længe uden at blive solgt.

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at salget af boliger med en liggetid på mere end et år er steget med 50 procent i første kvartal af 2021 sammenlignet med samme periode i 2020. Det har ført til, at boliger med liggetid på mere end et år nu udgør cirka en fjerdedel af det samlede marked mod næsten halvdelen af markedet i starten af 2020.

”Boligsalget har været ekstremt i cirka et år nu, og det har fået det samlede udbud til at falde meget. Det har betydet, at købernes interesse for de huse, der har ligget i lang tid, er steget. Det har ført til, at der er blevet ryddet ud i lagerbeholdningen af boliger, der er svære at sælge. Det er godt for de sælgere, der kan få afsluttet et kapitel og komme videre til en ny bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Flere salg af boliger med lang liggetid i vente

Det generelle fald i udbuddet af boliger er de seneste uger blevet bremset, og vi ser nu et stagnerende udbud, hvor antallet af nye boliger til salg nogenlunde matcher antallet af boliger, der tages af markedet, fordi de bliver solgt, eller fordi sælger beslutter sig for at blive boende.

Dermed er der samlet set omkring 38.000 boliger på markedet, og historisk er det fortsat i den meget lave ende. Så længe det vilde boligsalg fortsætter, er der en rigtig god chance for, at mange af de godt 8.000 boliger, der har ligget mere end et år, også bliver solgt den kommende tid.

”Der er mange boligkøbere på markedet, og konkurrencen om boligerne er rigtig stor. Det betyder, at køberne må orientere sig i hele markedet, og at de tvinger sig selv til at se muligheder i alle de boliger, der er til salg. Og det giver rigtig god mening, for der behøver på ingen måde være noget i vejen med en bolig, selv om den har været til salg længe. Der kan være mange grunde til, at den ikke er blevet solgt,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Det vi hører fra ejendomsmæglerne er, at alt kan sælges, og derfor vil vi også den kommende tid opleve, at der er flere, der forelsker sig i de boliger, der har været på markedet længe.”

Se alle boliger til salg med liggetid på mere end et år.

Udvikling i salget af boliger med liggetid på mere end et år:

PERIODEANTAL SALGÆNDRING
1. kvartal 20202.371--
1. kvartal 20213.54950%

Udvikling i udbuddet af boliger med liggetid på mere end et år:

[visualizer id=”44668″ lazy=”no” class=””]