Spillekælderen i radarbunkeren kan nu blive din

Skal spillebunkeren være din? Køb sommerhuset til salg på Klitdalen 19 i Ringkøbing. Foto: Nybolig
Skal spillebunkeren være din? Køb sommerhuset til salg på Klitdalen 19 i Ringkøbing. Foto: Nybolig
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Udbud   26. marts 2021   ·   3 MIN

Der er godt 37.000 boliger til salg lige nu, og de rummer hver især deres egne historier. Nogle er vildere end andre, og vi har fundet nogle af dem, der får dig til at spærre øjnene op.

Der er noget særligt ved alle boliger. Nogle er lyse og rummelige, andre har en suveræn beliggenhed eller nogle flotte detaljer, mens nogle helt tredje har helt unikke historier.

Og det er den tredje gruppe, vi tager dig med hen i nu.

For blandt de godt 37.000 boliger der er til salg på Boligsiden, gemmer der sig nogle helt særlige historier og billeder hos ejendomsmægleren, som du bare må se. For eksempel billederne af spillekælderen i radarbunkeren ved sommerhuset på Klitdalen i Ringkøbing.

”Når vi bevæger os rundt på Boligsiden, støder vi ofte på en historie i en bolig, der er helt speciel. Og der har radarbunkeren fra anden verdenskrig noget helt unikt. Den er renoveret med respekt for historien og har fået et fodboldbord og et billardbord som interiør, der gør det til en ægte spillebule for børn og barnlige sjæle. Klik dig ind på boligen og lad dig fascinere af den og de andre historier, vi har fundet frem,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og slår en krølle på historien:

”Bliver du så forelsket i radarbunkeren eller i en historie fra en af de andre boliger, så står det dig frit for at afgive et bud. De er nemlig alle sammen til salg og kan blive din i dag.”

Gå på opdagelse nu

Radarbunkeren

Fritidsbolig

Klitdalen 19

6950 Ringkøbing
Kontantpris 3.998.000 kr.

Til sommerhuset hører en radarbunker, der er fra anden verdenskrig og som blev udgravet og renoveret i 2020 med respekt for historien. Radarbunkeren fungerer i dag som spillekælder med blandt andet billardbord og bordfodboldbord, mens bunkerens tag fungerer som sommerhusets terrasse.

Udstillet i Tivoli sammen med den ikoniske Tuborg-flaske

Villa

Nordre Strandvej 63

3000 Helsingør
Kontantpris 7.995.000 kr.

Huset på Nordre Strandvej i Helsingør blev udstillet i Tivoli i 1886 som eksempel på den nordiske byggestil. Det var også her, at den ikoniske Tuborg-flaske, som i dag står i Hellerup, blev præsenteret for første gange. Efter udstillingen blev huset pakket ned og genopført to gange. Senest til den nuværende beliggenhed i 1898.

Opført af Frederik IV

Villa

Vestermark 8A

4891 Toreby L
Kontantpris 1.795.000 kr.

Denne gamle rytterskole blev opført af Frederiks IV i år 1700 og er derfor kongeligt byggeri. Siden er der foretaget gennemgribende renovering med respekt for husets oprindelige stil.

Bygget med kasserede byggematerialer fra Nordborg Slot

Villa

Tontoft 13

6430 Nordborg
Kontantpris 2.850.000 kr.

Da dele af middelalderslottet Nordborg Slot blev nedbrudt i 1766, blev nogle af byggematerialerne gemt og anvendt til opgørelse af ejendommen på Tontoft 13 blot en kilometer fra slottet. Det mest markante spor af slottet ses ved hoveddøren, der med sin uovertrufne detaljerigdom, som tilmed er fremhævet i hvid mod den mørkegrå baggrund, slår tonen an for resten af ejendommen.

Bissekræmmeren der faldt på trappen

Landejendom

Boholtvej 10

5874 Hesselager
Kontantpris 6.100.000 kr.

I dag hedder ejendommen på Boholtvej i Hesselager Glastrappegård. Historien går på, at en bissekræmmer faldt på en stentrappe i den nærliggende skov og smadrede nogle glas, hvorfor gården altså har fået navn efter den historie. Og trappen? Den står der endnu.

Har huset fattige, russiske krigsfanger og brandmænd

Villa

Kogen 1

6270 Tønder
Kontantpris 7.250.000 kr.

I 1786 var der fattiggård på adressen, der husede mere end 100 mennesker. Der har boet russiske krigsfanger under anden verdenskrig. Og den har fungeret som byens brandstation. Paradoksalt nok brændte bygningen i 2015 og blev genopbygget med respekt for husets mange historier.

Trappen af gravsten

Villa

Notmark 23

6440 Augustenborg
Kontantpris 595.000 kr.

Notmark Gamle Kro i Augustenborg er 300 år gammelt og rummer en rig historie, der kan overdrages fra de nuværende ejere til de nye. Blandt andet er kroen bygget af gamle sten fra Østerholm Slot, der blev revet ned i slutningen af 1600-tallet. Og så er der noget med en særpræget trappesten i granit, der er bygget ud af en gammel gravsten og derfor bærer traditionelt indgraverede gravstenssymboler.

Det tidligere kommunekontor og børnehave

Villa

Jels Søndergade 17

6630 Rødding
Kontantpris 1.995.000 kr.

I huset på Jels Søndergade 17 i Rødding har det været både kommunekontor og børnehave. Det ser man blandt andet i dag ved, at det gamle byvåben pryder frontgavlen og ved den store grund, der hører til. Her har byens børn engang leget, og grunden giver nu dig alle muligheder for at anrette lige præcis den have, du drømmer om.

Kategorier

Udbud

Emner