Her er 10 arkitekttegnede huse med særlige historier

Arkitekttegnet villa til salg i Nibe. Foto: home
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Udbud   17. december 2020   ·   4 MIN

Der er mere end 500 huse til salg, der er arkitekttegnede. Her er 10 af dem, der har en interessant historie. Og når du har læst om dem, kan du selv gå på opdagelse efter flere.

Den her artikel er for dig, der er på jagt efter en helt særlig bolig. Noget der måske kan få dig til at spærre øjnene op, når du browser igennem billederne.

Med mere end 500 boliger til salg, der er tegnet af en arkitekt, er der rigeligt at vælge imellem, hvis du er på jagt efter noget, der er unikt og med særlige karaktertræk. Vi har dog fundet 10 huse i forskellige prisklasser, der har noget helt særligt, og hvor arkitektens historie også er med til at fortælle husets.

”Hvis du ikke er til parcel- og rækkehuse, der er bygget på én og samme tid og ligner hinanden på en prik, så er du kommet det rigtige sted hen. For her har vi samlet nogle af de historier, der ligger bag husene og arkitekten, der har tegnet dem. Der er noget til dig, der er på et budget med et par millioner kroner, og noget til dig der har mange millioner kroner at kaste efter et hus. Og så er der en del til dig, der blot er nysgerrig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Her kan du gå på opdagelse blandt alle de boliger, der er til salg nu, og hvor der står arkitekttegnet i ejendomsmæglerens salgsopstilling.

Se de udvalgte boliger:

Stauning eller kaos

Denne villa er tegnet af i 1937 af arkitekten Tyge Hvass til kunstneren Hans Bendix. Og ifølge salgsopstillingen har den amerikansk-franske sangerinde Josephine Baker og Thorvald Stauning været blandt gæsterne i stuerne på Svanevænget. Tyge Hvass har blandt andet også tegnet Danmarkshuset på Champs-Elysées i Paris, Danmarks Hus i New York og skabt Danmarks arkitektoniske bidrag til flere verdensudstillinger.

Hovedpræmie ved landsudstilling i 1909

Villa

Marselisvej 3

8000 Aarhus C
Kontantpris 16.500.000 kr.

Huset på Marselisvej 3 i Aarhus var hovedpræmie ved landsudstillingen i 1909, hvor ni såkaldte mønstervillaer blev opført som eksempler på det gode håndværk og arkitektur. Det er arkitekten Egil Fischer, der har tegnet alle ni huse, og han lod dem opføre forskudt, så de ligger ugeneret i forhold til hinanden. Egil Fischer var udover at være arkitekt også byplanlægger og har blandt andet grundlagt landsbyen Femmøller Strand i Mols Bjerge.

Inspirationen fra Louisiana

Fritidsbolig

Skovvej 9

3100 Hornbæk
Kontantpris 11.800.000 kr.

Huset blev bygget i 1973, og det er Gunnar Thonbo, som gik på Kunstakademiet, og arkitekt Erik Jacobsen der har tegnet og designet huset. De to har fået stor inspiration til huset fra museet Louisiana. Der er store åbne rum og store vinduespartier, der får naturen til nærmest at træde ind i stuerne.

Arkitektens eget hus

Villa

Sømarksvej 2

2900 Hellerup
Kontantpris 9.995.000 kr.

Arkitekten August J. Nielsen opførte huset på Sømarksvej 2 i Hellerup til sig selv, så her skulle løsningerne være i top. Læg især mærke til de store og lyse rum, og karnappen med store glaspartier. August J. Nielsen er kendt for at have været med til at introducere bungalowen som hustype i Danmark, og han opførte mere end 1.800 villaer i Danmark – sætligt omkring København og de større provinsbyer.

Få panoramaudsigt over Limfjorden

Villa

Høje Nibe 6

9240 Nibe
Kontantpris 5.995.000 kr.

Fra huset i Nibe kan du se ud over skønne Limfjorden, der bugter sig igennem Danmark og adskiller Vendsyssel fra resten af landet. Det her er, ifølge salgsopstillingen, en bolig, der er for den kræsne og kvalitetsbevidste køber. Det er Sæby-arkitekten Michael Morell, der har tegnet huset, og her er ikke en linje sat tilfældigt, hvilket giver flotte detaljer og fantastisk lysindfald.

Af manden bag særpræget kirke

Villa

Trapholtparken 11

6000 Kolding
Kontantpris 5.500.000 kr.

Huset her er egentlig tegnet af Henning Noes-Pedersens afløser Frank Bredvig, men det er Noes-Pedersen selv, der har udtænkt hele området omkring Trapholt, hvor det her hus ligger klods op ad byens kendte museum. Noes-Pedersen er en kendt mand i Kolding og står blandt andet bag Kolding Købmandsskole og den særprægede Brændkjær Kirke, der blev opført i 1966.

Hvad har guldhornene med det her hus at gøre?

Villa

Bredgade 29

8340 Malling
Kontantpris 4.995.000 kr.

Huset på Bredgade 29 i Malling er tegnet af Gunnar Milthers og Svend Høgsbro og er ifølge salgsopstillingen velholdt med flere arkitektoniske detaljer og gedigne materialer. Det er nok førstnævnte arkitekt Gunnar Milthers, der er mest kendt. Om ikke for sine evner som arkitekt, men som konspirationsteoretikeren der forsøgte at tilbagevise historien om, hvor og hvordan guldhornene var blevet fundet i 1600-tallet.

Med finsk stjernearkitekt i baghovedet

Villa

Fyrrestien 3

9560 Hadsund
Kontantpris 3.395.000 kr.

Det er den tidligere formand for Danske Arkitekters Landsforbund Viggo Grunnet, der står bag tegningen af dette hus. Grunnet har ladet sig kraftigt inspirere af den finske stjernearkitekt Alvar Aalto, der har mænget sig med Pablo Picasso, Poul Henningsen og den schweizisk-franske arkitekt Le Corbusier. Her er utraditionelle faconer, runder hjørner og masser af lyst træ.

Når vi siger Løkken, siger vi Jørgen Ussing

Fritidsbolig

Lyngbyvej 236

9480 Løkken
Kontantpris 2.498.000 kr.

Der er nok mange danskere, der igennem deres liv tilbragt en sommeruge i feriebyen Løkken ved den nordjyske vestkyst. Og har man været her, kender man også arkitekten bag huset på Lyngbyvej 236. Det er nemlig tegnet af Jørgen Ussing, der også står bag Josefines Have, der er blevet vartegnet for byen, og som er resultatet af en arkitektkonkurrence, som Ussing har vundet.

Bedre Byggeskik sikrer simple materialer og godt håndværk

Villa

Øster Skerningevej 8

5762 Vester Skerninge
Kontantpris 2.595.000 kr.

Det er den lokale Ollerup-arkitekt Ejnar Mindedal, der har tegnet huset på Øster Skerningvej 8, hvor stilen er præget af Bedre Byggeskik, der var populær i mellemkrigstiden. Bedre Byggeskik hyldede enkle huse, simple materialer og godt håndværk. Ejnar Mindedal har ud over huset her også tegnet gymnastikhøjskolen og svømmehallen i Ollerup.

Kategorier

Udbud

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.