Funky funkis: Se 10 lækre funkisvillaer ledige på markedet netop nu

Funkisvillaerne er fortsat populære. Både i den klassiske udgave og som nybyggeri. Her ses en af slagsen på Åbyhøjvej 16B, 8210 Aarhus V. Foto Nybolig.
Anne Dahl Kristensen
PR- og kommunikations-medarbejder
Skrevet af Anne Dahl Kristensen
PR- og kommunikations-medarbejder
GEM ARTIKEL    Boligtyper   15. november 2019   ·   2 MIN

Trods snart 100 år på bagen er funkisvillaen stadig lige eftertragtet. De funktionelle og kubistiske huse vækker begejstring hos mange huskøbere, og her kan du se 10 lækre af slagsen udbudt til salg.

Kvadratisk, praktisk, god. Sådan lyder sloganet på et kendt chokolademærke, og det kunne meget vel også bruges til at betegne den populære hustype, funkisvillaen.

Kendetegnet for denne type af bolig er nemlig funktionalismen. Der er i designet lagt vægt på, at huset skal være funktionelt frem for symmetrisk. Der er rene linjer, og huset er ofte bygget op af firkantede moduler, imens der i nogle huse løsnes lidt op for det kantede udtryk med afrundede hjørner eller bygningsdele.

”Funkishusene begyndte at vise sig på det danske boligmarked i 1920´erne og 1930´erne. Men det er fortsat en eftertragtet stil for mange huskøbere. Både for dem, der er på jagt efter et ældre hus og for dem, der ønsker et nyt hus,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Vi har derfor samlet et lille udpluk af de smarte, lækre og moderne modeller på markedet netop nu.

Så er du til funky funkis. Så kig med indenfor her:

Villa

Fiskebakken 11

5683 Haarby
Kontantpris 2.295.000 kr.
 • Areal
  201 m²
 • M²-pris
  10.929 kr.
Villa

Prinsessevej 7

2800 Kongens Lyngby
Kontantpris 8.995.000 kr.
 • Areal
  182 m²
 • M²-pris
  39.279 kr.

Du kan se mange flere funkisvillaer i oversigten på Boligsiden her.

Kategorier

Boligkøb
Boligtyper