Her kan du bo småt men godt

Kompagnistræde 7A 4.tv, 1208 København K. Foto: Home
Anne Dahl Kristensen
PR- og kommunikations-medarbejder
Skrevet af Anne Dahl Kristensen
PR- og kommunikations-medarbejder
GEM ARTIKEL    Boligkøb   17. september 2019   ·   3 MIN

Antallet af kvadratmeter behøver ikke at være afgørende for en god bolig. Boligsiden har fundet fem ejendomme med et boligareal på 40 kvadratmeter eller derunder, hvor du kan bo småt – men godt.

Small-living. Downsizing. Tiny house living. Det er alle tre begreber, man I øjeblikket kan stifte bekendtskab med inden for boligverdenen. Kort sagt handler det om, at småt er godt.

I USA er der en hel bevægelse kaldet Tiny House Movement, hvor folk bosætter sig i mikrohuse på cirka 15 kvadratmeter. Med til de små boligdrømme hører ofte ønsket om mere frihed, og om at kunne frigive flere økonomiske midler til andre formål.

”Med færre faste udgifter til boligen, bliver der ekstra ressourcer til for eksempel at rejse for. Nogle ønsker også mere luft i budgettet, så man ikke er afhængig af at skulle have et fast job. Under alle omstændigheder er der i hvert fald mulighed for at finde en fornuftig bolig med et mindre antal kvadratmeter på det aktuelle boligmarked,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Et dukkehus på landet

For mindre kan også gøre det. Boligsiden har fundet fem boliger på 40 kvadratmeter eller derunder, hvor du kan bo småt men godt.

Er du til de romantiske tendenser, er det for eksempel muligt at få et ægte ”dukkehus”. Sådan et findes blandt andet i Tønder, hvor du på beskedne 39 kvadratmeter får både køkken, stue og et soveværelse på hemsen. Ikke mindst bidrager den rustikke murstensvæg med varme og hygge i det lille hus.

Villa /

Gråbrødrevej 5

6270 Tønder
Kontantpris 649.000 kr.

Gør-det-selv i miniformat

Har du skruet hænderne rigtigt på, og har du mod på at svinge penslen, er der mulighed for at bo i ægte landsbyidyl i Assens på Fyn.

Rækkehus

Bellevue 4

5610 Assens
Kontantpris 495.000 kr.

Her kan du nemlig erhverve dig et lille byhus med bindingsværk, der rummer 37 kvadratmeter, hvor der er plads til at sætte sit eget præg. Og kan du ikke helt undvære strejfet af hovedstadsområdet, kan du trøste dig med, at huset har adresse på Bellevue 4.

Minimalisme i Middelalderbyen

Foretrækker du en lejlighed, du kan flytte direkte ind i og samtidig være tæt på storbyens puls, er der bestemt også mulighed for at bo småt men godt. I centrum af København kan du nemlig få en to-værelses ejerlejlighed på adressen Kompagnistræde 7A.

Ejerlejlighed

Kompagnistræde 7A, 4. tv

1208 København K
Kontantpris 2.295.000 kr.

Her skal der ikke laves meget. Og trods de sparsomme 37 kvadratmeter behøver du ikke sove i stuen. Her er nemlig et separat soveværelse, ligesom der både er indrettet badeværelse og køkken.

Samtidig ligger lejligheden placeret i Middelalderbyen i København, og foran boligens brændeovn kan man på en kold vinteraften læne sig tilbage og tænke over den historie, som boligen også rummer.

Bo som en dronning

Historie hører der bestemt også til byen Helsingør, og her kan du bo som en dronning på 40 kvadratmeter. På Anna Queens Stræde finder du nemlig en hyggelig lille, to-værelses lejlighed, der med sine fritlagte bjælker, trægulve og bindingsværk oser af klassisk hygge.

Ejerlejlighed

Anna Queens Stræde 3, st. tv

3000 Helsingør
Kontantpris 1.250.000 kr.

Plads til det hele

I Vejle har man også et bud på en small-living-bolig. Her får man et renoveret hus på 40 kvadratmeter, hvor der både er blevet plads til køkken, stue, soveværelse og badeværelse.

Foruden de her allerede nævnte eksempler, findes der selvfølgelig også de mere oplagte studiolejligheder i de større byer, der særligt henvender sig til de studerende. Her kan man med kreative indretningsideer skabe sig et helt hjem med køkken, bad, stue og soveplads på under 40 kvadratmeter.

Se flere små boliger her.

Kategorier

Boligkøb
Boligtyper

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.