Unikke boliger: 6 møller der er til salg lige nu

Møllen på billedet, der er beliggende i Havelse Mølle ved Roskilde Fjord, er blandt de seks møller, der er til salg lige nu. Foto: Lokalbolig
Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Udbud   5. maj 2019   ·   4 MIN

Den der kommer først til mølle, får først malet. Men køber du din egen, er der ingen grund til hastværk. Lige nu er der seks møller til salg på Boligsiden – se dem alle her. Måske du bliver inspireret.

Så du med, da Pia i DR-programmet ’I hus til halsen’ skulle have hjælp til at sælge Bølling Mølle? I så fald blev du muligvis fascineret ved tanken om at bo i helt særlige rammer. Og selvom møllen i tre etager tog sig helt og aldeles unik ud i landskabet, er det faktisk ikke den eneste af sin slags på boligmarkedet. Laver man en søgning på Boligsiden, finder man lige nu seks møller, der er til salg i Danmark.

Og der er noget for ethvert budget, da priserne på de seks møller varierer mellem 995.000 kroner og 5,3 millioner kroner.

”Møllerne er ældre bygninger, hvor de fleste er opført tilbage i 1800-tallet, og derfor varierer standen en hel del. Ser vi på det nuværende udbud af møller, er de fleste blevet opdateret hen ad vejen, og et par stykker har gennemgået de helt store renoveringer. Det betaler man for som køber, idet der er tale om et ganske stort arbejde,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Beliggenhed beliggenhed beliggenhed

Geografisk er de udbudte møller beliggende i Jylland, på Sjælland, Møn og Langeland, og beliggenheden spiller yderligere en rolle i prissætningen.

”Den dyreste mølle i udbud er sat til salg til lidt over fem millioner kroner, og den pris afspejler ikke kun standen, men i særdeleshed også beliggenheden ved Roskilde Fjord og den korte afstand til København, der kan nås på tre kvarter i bil. Her får du altså både en unik bolig i god stand, en naturskøn beliggenhed og muligheden for at pendle til hovedstaden,” siger Birgit Daetz.

Er du blevet varm på idéen om at kunne lukke døren til din helt egen mølle, kan du herunder se de seks, der er til salg lige nu. Måske du bliver inspireret til nye rammer.

Villa /

Møllebanken 1

5900 Rudkøbing
Kontantpris 695.000 kr.
 • Areal
  178 m²
 • Vær.
  5
 • M²-pris
  2.132 kr.
Her får du både en møllegård samt en mølle, der blev opført helt tilbage i begyndelsen af 1800-tallet. Der er derfor en masse historie gemt i væggene på bygningerne, der begge er fredet. Ejendommen trænger til renovering, men tager man projektet på sig, er der mulighed for at få en helt unik bolig. Grunden er over 9.000 kvadratmeter, og her får du både masser af træer og buske samt et shelter og drivhus.

Villa

Egtvedvej 91

6040 Egtved
Kontantpris 1.145.000 kr.
 • Areal
  105 m²
 • Vær.
  2
 • M²-pris
  7.484 kr.
Møllen, der fik en ansigtsløftning i DR-programmet ’I hus til halsen’, er højt beliggende med en enestående udsigt på en knap 3.800 kvadratmeter stor grund. Du får tre etager i den ottekantede mølle fra 1850, og den nuværende ejer har blandt andet skiftet vinduer, renoveret både udvendige og indvendige vægge samt lavet ny isolering og el. Der er desuden gode muligheder for, at boligen kan benyttes som sommerhus.

Villa /

Viborg Hovedvej 60A

7100 Vejle
Kontantpris 1.698.000 kr.
 • Areal
  220 m²
 • Vær.
  3
 • M²-pris
  9.129 kr.
På Viborg Hovedvej 60A ligger en smukt renoveret hollandsk mølle fra 1866, som blev ombygget til bolig i 2007. De 280 kvadratmeter er moderniseret med eksklusive materialer og respekt for det historiske udgangspunkt, og tilbygningen fra 2013 giver masser af plads til selv en større familie. Der er anlagt terrasse rundt om møllen, og derudover er der et orangeri, hvor man kan nyde aftensolen. Har du et par biler, kan de desuden holde i tørvejr i dobbeltgaragen.

Villa

Tostenæs Møllevej 5

4792 Askeby
Kontantpris 1.795.000 kr.
 • Areal
  141 m²
 • Vær.
  5
 • M²-pris
  9.112 kr.
Drømmer du om at komme ud i skønne naturomgivelser, er Torstenæs Mølle beliggende på den bakkede del af Vestmøn lidt af en perle – særligt, hvis du drømmer om en bolig, der ikke ligner naboens. Fra den store terrasse med udgang på 1. sal er der udsigt til både Grønsund, Farøbroen og det smukke, bakkede landskab. Der er desuden en selvstændig bolig med køkken og bad på 56 kvadratmeter, som er godkendt til beboelse.

Villa

Stouby Møllevej 12A

7140 Stouby
Kontantpris 2.245.000 kr.
 • Areal
  188 m²
 • Vær.
  4
 • M²-pris
  11.816 kr.
Blandt helt almindelige parcelhuse i Stouby et par kilometer fra Vejle Fjord skyder Stouby Gamle Mølle op i landskabet. Her får man som køber masser af sjæl og charme, selvom boligen er gennemgribende renoveret i årene 2000-2002, hvor stort set alt blev udskiftet. Det gælder gulve, vægge, el og VVS, men også både tag og vinduer blev udskiftet. Hele facaden blev malet i 2017, og møllen er lige til at flytte ind i. beliggenheden er optimal med badestrand lige i nærheden og kun 20 minutters kørsel til Vejle.

Villa

Havelse Mølle 30

3600 Frederikssund
Kontantpris 4.995.000 kr.
 • Areal
  225 m²
 • Vær.
  6
 • M²-pris
  23.341 kr.
Vil du gerne bo unikt uden selv at skulle trække i arbejdstøjet? Så er møllen i Havelse Mølle lidt nord for Frederikssund et interessant bud på din næste bolig. Møllen er flot restaureret og breder sig over hele fem etager. Den ligger smukt ved skovene i Havelse Ådal og nær Roskilde Fjord, der kan ses fra stuen på fjerde sal. Udover en helt særlig bolig får man 1.943 kvadratmeter grund med hyggekroge, træer og buske, som skaber et idyllisk udendørsmiljø.

Kategorier

Udbud

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.