Mæglerne sætter flest sommerhuse til salg før påskedagene

Påsken er højsæson på markedet for sommerhuse, og især onsdag før skærtorsdag stiger udbuddet, viser tal fra Boligsiden.dk. Foto: Boligsiden.dk (Dennis Morton)
Jakob Binderup
Journalist
Skrevet af Jakob Binderup
Journalist
GEM ARTIKEL    Sommerhus   12. april 2019   ·   2 MIN

Mange danskere bruger påsken på at dagdrømme om tilværelsen sommerhusejere. Det udnytter mæglerne hvert år til at opruste varesortimentet før helligdagene, viser tal fra Boligsiden.dk.

Påsken står for døren, og mens fuglene bygger rede, og fårene læmmer, så udnytter mange danskere fridagene til at drømme sig hen til badeture, strand og lange klitrækker. Kort sagt; det er højsæson på markedet for sommerhuse.

Det kan både aflæses på antallet af søgninger på Boligsiden.dk, men det afspejler sig også i udbuddet, der hvert år stiger markant på få dage op til påsken. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

”Mæglerne ved selvfølgelig godt, hvornår interessen er størst for sommerhuse, så hvis man overvejer at sælge sin fritidsbolig, så vil man mange gange blive rådet til at vente til påsken med at sætte boligen til salg,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk, og fortsætter:

”I påsken er der rigtig mange, der søger på sommerhuse på Boligsiden.dk, og vi kan se, at antallet af fremvisninger af sommerhuse stiger markant i påsken, og derfor sørger mæglerne hvert år for at have friske varer i vinduet i disse dage”.

Udbuddet topper før helligdagene

Særligt én dag er tilsyneladende blevet udpeget som årets vigtigste dag på markedet for sommerhuse; nemlig onsdagen før skærtorsdag.

Den onsdag har i mange år markeret sig som dagen, hvor der er blevet slået flest nye salgsopstillinger på sommerhuse op.

I 2018 blev dagen dog overhalet af fredagen før palmesøndag, hvor 197 nye sommerhuse blev sat til salg – ti flere end onsdagen før skærtorsdag.

”Vi ser nok lidt det samme, som man ser i detailvareindustrien, hvor nogle butikker altid prøver at være de første til at skyde udsalget i gang. På samme måde har den stigende efterspørgsel på sommerhuse nok ansporet mange sælgere og mæglere til at skyde sommerhussæsonen i gang tidligt,” siger Birgit Daetz.

Tabel

Antallet af sommerhuse sat til salg onsdag før skærtorsdag

Påsken 2013154
Påsken 2014200
Påsken 2015175
Påsken 2016226
Påsken 2017209
Påsken 2018187 (fredag før palmesøndag: 197)

Kategorier

Sommerhus
Udbud

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.