Villa til én, tak! Køb et mini-hus på budget

Det lille rækkehus på Egholmsvej 21A i Skanderborg er 46 kvm. Det hører dermed til blandt de mindste huse i udbud. Foto: EDC
Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligkøb   16. oktober 2018   ·   3 MIN

Drømmer du om hus på singlebudget? Boligsiden.dk har fundet 15 single-huse til mellem en halv million og 1,5 millioner kroner. Se dem her og bliv inspireret til dit eget mini-hus.

Er du træt af overboens trampen eller underboens forkærlighed for tysk schlagermusik? Så er tanken om at kunne lukke døren til dit eget, lille hus, hvor freden ikke afhænger af andres nåde, højst sandsynligt tilbagevendende.

Hvis du er så heldig at have fundet en partner, du kan splitte boligudgifterne med, er husdrømmen mere opnåelig, end hvis du har en singleøkonomi. Men afhænger boligkøbet af din økonomi alene, betyder det ikke, at det er umuligt at blive husejer ene mand – eller kvinde.

Perfekte solo-boliger

Der findes en god portion villaer og rækkehuse rundt omkring i landet, der passer perfekt til en enkelt person. Det gælder både økonomisk, pladsmæssigt og i forhold til praktikken i det, som følger med et huskøb, eksempelvis det løbende vedligehold.

”Der er masser af tryghed forbundet med at bo i etageejendom, hvis du bor alene, fordi du er omgivet af mennesker, og fordi der er et fælles ansvar omkring eventuelle forpligtelser. Men det behøver ikke at være et kæmpestort spring at flytte i eget hus. Vælger du en lille villa eller et lille rækkehus, er der begrænset vedligehold i det daglige, og det giver luft til at nyde de fordele et hus giver i forhold til stilhed og åben udgang til egen have,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Boligsiden.dk har fundet en række mini-huse, som du kan se herunder. De er udbudt til priser fra 295.000 kroner og op til 1,5 millioner kroner.

”I det prisleje er vi naturligvis uden for de største byer. Men køber man et lille hus til en god pris, kan der måske også blive plads til en bil i budgettet, hvilket kan få afstanden til byen til at føles mindre, fordi man på egne hjul er mere fleksibel, end hvis man er afhængig af at skulle ramme bestemte bus- og togtider.”

15 huse på under 50 kvadratmeter

– til under 1,5 millioner kroner

Villa /

Bjerggade 6

7600 Struer
Kontantpris 645.000 kr.
 • Areal
  45 m²
 • Vær.
  3
 • M²-pris
  12.900 kr.
Villa /

Helved 20

6440 Augustenborg
Kontantpris 495.000 kr.
 • Areal
  49 m²
 • Vær.
  3
 • M²-pris
  9.706 kr.

Kategorier

Boligkøb