Her kan det bedst betale sig at bygge til

Byggegrund (Foto: Boligsiden.dk)
Foto: Boligsiden.dk.
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligpriser   23. september 2018   ·   1 MIN

Hvis du overvejer at etablere en tilbygning til dit hus, så er det ikke lige meget, hvor i landet du bor. Se, hvor det bedst kan betale sig.

Dine børn er blevet for store til at dele værelse, og du har brug for mere plads, så de kan få mere privatliv. Men du elsker dit hus og har ikke lyst til at flytte. Så hvad gør du? Du bygger til.

”Der er mange grunde i Danmark, hvor der er plads til at bygge huset større, så det følger med behovet for flere og større værelser i takt med, at familien bliver vokser,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er dog ikke alle steder, det kan betale sig økonomisk at bygge til. Ifølge Bolius.dk koster det i hovedstadsområdet omkring 20.000 kroner at bygge til per kvadratmeter. Skal du tjene pengene hjem igen, skal kvadratmeterprisen på dit hus være højere end 20.000 kroner, og det er den kun i 26 kommuner.

”Skal du tjene pengene på en tilbygning hjem, kan det ganske enkelt bedst betale sig i de kommuner, hvor prisen er høj, og hvor du derfor kan lægge meget til prisen per ekstra kvadratmeter, du bygger. Det betyder ikke, at du skal lade være med at bygge til, hvis du bor i en kommune, hvor salgsprisen er mindre. For med en tilbygning løser du det pladsproblem, der fik dig til at gå i gang med at bygge til,” siger Birgit Daetz.

Top 5: Her kan du spinde guld på at bygge til

KommuneKvadratmeterprisDet tjener du per kvadratmeter
1.       Gentofte45.557 kr.25.557 kr.
2.       København36.718 kr.16.718 kr.
3.       Lyngby-Taarbæk35.500 kr.15.500 kr.
4.       Rudersdal32.359 kr.12.359 kr.
5.       Gladsaxe31.031 kr.11.031 kr.

(Beregningen er baseret på, at en kvadratmeter tilbygning koster 20.000 kr. De gennemsnitlige kvadratmeterpriser stammer fra Boligsidens Markedsindeks for august 2018.)

Kategorier

Boligpriser

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.