I disse kommuner opnår flest rabat på huskøb

Stefanie Mather
PR- og kommunikations-medarbejder
Skrevet af Stefanie Mather
PR- og kommunikations-medarbejder
GEM ARTIKEL    Bolighandel   19. april 2018   ·   2 MIN

Du kan dårligt købe et hus i Struer, uden at du kan regne med at få rabat. Omvendt skal du være en hård og dygtig forhandler, hvis du skal have prisafslag på et hus i Glostrup. Boligsiden.dk giver dig et unikt indblik i, hvor det er lettest og sværest at få nedslag i prisen, når du handler hus.

Det kan være en bekostelig affære at købe hus. Derfor forsøger mange sig med at prutte om prisen, så der måske bliver luft i budgettet til en ny sofa og en klat maling.

Langt størstedelen af alle handler ender da også med et nedslag i prisen, men der er stor forskel på, hvor i landet sælgerne er mest gavmilde med rabatterne.

I Struer fik 37 ud af 40 huskøbere for eksempel afslag i prisen, da de købte et hus i 1. kvartal 2018.

”Der er sammenhæng mellem de kommuner, der har længst salgstid og de kommuner, hvor flest får nedslag i prisen. Det er jo i disse områder, at køberne står stærkest, og sælger er mere tilbøjelig til at reducere prisen,” forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Her får flest nedslag i prisen

KommuneAndel solgt med nedsalg i 1. kvartal 2018
Struer92,5 %
Herlev87,8 %
Morsø86,1 %
Brønderslev85,1 %
Langeland85,0 %
Haderslev83,5 %
Lemvig82,9 %
Ikast-Brande82,2 %
Frederikshavn82,0 %
Hjørring81,2 %
Hele landet69,7 %

(Tabellen viser kommuner, der har haft minimum 20 handler i 1. kvartal 2018)

I første kvartal 2018 blev der handlet 11.116 huse, og huskøberne opnåede i gennemsnit 81.040 kroner i afslag.

Historisk få opnår rabat på huskøb

I 1. kvartal 2018 endte 69,7 procent af samtlige hushandler med afslag i prisen. Selvom tallet kan lyde højt, er det faktisk historisk lavt. Siden Boligsiden.dk i 2009 begyndte at opgøre nedslag i prisen, har tallet aldrig været lavere. Det er altså blevet væsentligt sværere for købere at få rabat.

Specielt i kommunerne listet herunder skal argumenterne være i orden, hvis du skal slippe med et mindre beløb, end huset er udbudt til. Her får meget få nemlig afslag i prisen:

KommuneAndel solgt med nedslag i 1. kvartal 2018
Glostrup39,5 %
Halsnæs42,0 %
Hvidovre49,1 %
Bornholm49,3 %
Solrød50,9 %
Albertslund52,0 %
Ringsted55,6 %
Egedal55,6 %
Rødovre56,7 %
Faxe57,4 %

”Kommunerne, hvor færrest opnår rabat, er også blandt dem, hvor det går allerhurtigst med at sælge. Når der er gang i markedet, er sælgerne mere optimistiske, og hvis det ikke er den første interesserede, der ender med at købe, er det nok den næste. Derfor er det ofte ikke nødvendigt at give afslag,” siger Birgit Daetz.

 Klik her og gå på opdagelse i boligerne, der er til salg i de kommuner, hvor du har størst chance for at få rabat. Har du derimod slet ikke krejlergenet og er du ikke specielt optaget af at få rabat, skal du klikke her, hvor du kan se boliger i de kommuner, hvor det er sværest at få nedslag i prisen.

Kategorier

Bolighandel

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.