Her får du mest sommerhussol for pengene

Foto: Boligsiden.dk
Stefanie Mather
PR- og kommunikations-medarbejder
Skrevet af Stefanie Mather
PR- og kommunikations-medarbejder
GEM ARTIKEL    Sommerhus   29. marts 2018   ·   3 MIN

Overvejer du at købe sommerhus? Så tjek Boligsidens Solskinsindeks, her får du nemlig svaret på, hvor du får mest solskin for dine penge. Der er nemlig uhyre stor forskel på, hvor meget solen skinner i de respektive sommerhusområder - 14 døgn for at være helt præcis.

Sommer udgør størstedelen af ordet sommerhus, derfor ville det selvsagt være ærgerligt at købe et sommerhus, hvor der er minimalt med sommer og sol.

For at undgå det scenarie har Boligsiden lavet ’Solskinsindekset’, som viser, hvor man som køber får mest sol for færrest penge.

Så hvor i landet er der størst chance for at nyde godt af solens varme stråler, mens man hygger sig med grillmad og rosévin?

Ifølge DMI skinnede solen 1.745 timer på Samsø i 2017, hvilket gør den lille ø til landets mest solbeskinnede sommerhusområde, hvor den i Viborg, der indtager bundplaceringen, kun skinnede 1.408 timer. Det er en forskel på 337 timer, eller omregnet: 14 hele døgn.

Der kan altså være god grund til at tænke over, hvor man køber et sommerhus, hvis man virkelig vil have sommer med alt dét, det indebærer af danske jordbær, is og måske endda en dukkert i havet.

Det er de færreste, der lukker øjnene for priserne og bare vælger et sommerhus uden at skænke økonomien en tanke. Derfor har vi sammenholdt priser med i solskinstimer og fundet ud af, hvor man får mest solskin for sine penge i de forskellige sommerhusområder.

Med hjælp fra Boligsidens prisstatistikker og DMI’s databank for solskinstimer har vi regnet ud, hvor høj kvadratmeterprisen er på en solskinstime i hvert enkelt sommerhusområde i Danmark.

Eskebjerg sikrer mest solskin billigst

Det billigste sommerhusområde, hvor du kan nyde flest solskinstimer, er i Eskebjerg ved Kalundborg. Her betaler du kun 4,24 kroner per solskinstime.

”I Eskebjerg er sommerhusene billige, og du får omkring 1.600 solskinstimer om året. Det er altså rigtig meget solskin for pengene,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Tisvilde er dyrest

Omvendt skal du i Tisvildeleje punge ud med mere end fem gange prisen. Her koster en solskinstime således 22,39 kroner. Det skal selvfølgelig ses i sammenhæng med, at kvadratmeterprisen er markant højere her end i Eskebjerg. 34.606 kroner mod 6.835 kroner. Det er altså ikke, fordi du får minimalt med solskin, hvis du køber et sommerhus i Tisvildeleje, det er blot væsentligt dyrere. 2017’s årlige solskinstimer løb op i 1.546 timer i Tisvildeleje, hvor Eskebjerg havde 1.611 timer. Det er en forskel på knap tre døgns solskin.

”Solskinsindekset er selvfølgelig også et indeks over, hvor sommerhuspriserne er høje og lave, men forskellen i antal soltimer er med til at flytte lidt rundt på, hvor det er mest attraktivt at tilbringe sine weekender og ferier, og det er værd at tage med i beregningerne, hvis man som sommerhuskøber prioriterer solskin højere end beliggenhed,” siger Birgit Daetz.

(Klik på kortets punkter for at se, hvor meget sol du kan forvente i dit yndlingsområde eller søg oppe i højre hjørne på det område, du gerne vil vide mere om – du kan både søge på postnummer, bynavn eller kommune. Du kan også scrolle ned under kortet for at finde listen med bynavne og deres solskinstimer. Finder du ikke det området, du søger på, skyldes det, at der har været mindre end 10 handler i 2017).

Solskinsindeksets vindere

1. 4593 Eskebjerg
2. 4900 Nakskov
3. 4983 Dannemare

Solskinsindeksets tabere

1. 3220 Tisvildeleje
2. 3100 Hornbæk
3. 8250 Egå

Lyst til et sommerhus? Så er der her tre bud på sommerhuse til under en millioner kroner i de tre postnumre, hvor du får mest sommerhussol for pengene:

4593 Eskebjerg

Fritidsbolig

Børgesvej 10

4593 Eskebjerg
Kontantpris 825.000 kr.
 • Areal
  66 m²
 • Vær.
  3
 • M²-pris
  11.149 kr.

4900 Nakskov

Fritidsbolig

Stubbegårdsparken 180

4900 Nakskov
Kontantpris 895.000 kr.
 • Areal
  92 m²
 • Vær.
  4
 • M²-pris
  9.421 kr.

4983 Dannemare

Fritidsbolig

Skipperstræde 11

4983 Dannemare
Kontantpris 855.000 kr.
 • Areal
  102 m²
 • Vær.
  3
 • M²-pris
  8.382 kr.

Passer de udvalgte sommerhuse ikke til dine ønsker og kriterier? Så klik her og se samtlige fritidsboliger, der er til salg.

Kategorier

Sommerhus

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.