Jul og nytår sender boligsalg i hi

Hus, vinter. Foto - David Buchmann (boligsiden.dk)
Foto: Boligsiden.dk
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Bolighandel   19. december 2017   ·   2 MIN

Ugerne omkring jul og nytår er traditionelt den tid på året, hvor der bliver solgt færrest huse og lejligheder. Det viser en gennemgang af boligsalget henover året.

Mens mange danskere ser frem til at gå på juleferie på fredag, får julemanden for alvor travlt med at dele pakker ud til juleferierende børn og voksne. Der er dog ikke noget, der tyder på, at han har sækken fyldt med boliger, for når julen bliver ringet ind, så går boligsalget i vinterhi.

Boligsiden.dk har gennemgået samtlige hus- og lejlighedshandler fra 1992 til 2016 og fundet, at det er i jule- og nytårsugerne, der bliver solgt færrest boliger.

”Mange købere prioriterer at lukke en handel, inden det bliver vinter, så generelt er boligsalget lidt lavere i december måned. Her er fokus på at købe julegaver og få afsluttet arbejdet inden ferien. Over jul og nytår falder salget så endnu mere, for her har de fleste af os nok i venner, familie, andesteg, julegaver og nytårskrudt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salg i sommeruge er 200 procent højere

I gennemsnit bliver der solgt 419 huse i uge 52, der er den uge med færrest salg. I forhold til uge 26, der er den bedst sælgende uge på året, er der mere end 200 procent – eller mere end 900 handler – til forskel.

”Nogle husejere tager bestik af den her historik og venter med at sætte deres hus eller lejlighed til salg til foråret. Derfor er udbuddet typisk også lavere i december og i ugerne omkring jul og nytår. Det ved køberne selvfølgelig også godt, så er man ikke i akut mangel på en bolig, så venter mange med at booke fremvisninger til foråret. Her kommer der mere at vælge mellem, og mange boliger fremstår mere attraktive på grund af mere lys og varme,” siger Birgit Daetz.

Det er ikke kun på hushandlerne, der er meget stor forskel på salget i de pågældende uger. Ser man på lejlighedshandler, er der ligeledes stor forskel. Her er forskellen små 180 procent, svarende til i alt 260 handler mellem uge 26 og uge 52.

Uger med færrest hushandler

UgeAntal handler i gennemsnitForskel til uge med flest salg: Uge 26: 1.344 handlerForskel i %
52419925220 %
1561783140 %

Uger med færrest lejlighedshandler

UgeAntal handler i gennemsnitForskel til uge med flest salg: Uge 26: 405 handlerForskel i %
52145260179 %
1198207105 %

LÆS OGSÅ: Vi er vilde med julelys

Kategorier

Bolighandel

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.