Færre lejligheder til salg i Region Hovedstaden

København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Foto: Boligsiden.dk
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Udbud   10. december 2017   ·   1 MIN

Udbuddet af ejerlejligheder til salg er det seneste år faldet markant i Region Hovedstaden, så der nu er knap 3.400 lejligheder til salg.

Er du på jagt efter en ejerlejlighed i hovedstadsområdet, så er der blevet langt færre at vælge imellem det seneste år. Nye udbudstal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af lejligheder til salg i Region Hovedstaden er faldet med mere end 400 styks. Det er et fald på 11,4 procent.

”Efterspørgslen på ejerlejligheder i København har været overvældende, og der bliver derfor også solgt rigtig mange af slagsen. Det smitter af på udbuddet, der er meget lavt i forhold til i slutningen af året i 2015 og 2016,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er dog ikke kun i Region Hovedstaden, at udbuddet på ejerlejligheder er faldet det seneste år. Kurven har taget det største knæk i Region Midtjylland, hvor faldet lyder på hele 16,2 procent.

”Der er omkring 1.200 ejerlejligheder i udbud i Region Midtjylland, og det tal har ikke været lavere på noget tidspunkt i 2010’erne. Det store fald i forhold til sidste år skyldes, at udbuddet i Aarhus var meget højt i november sidste år, og da der nu er omtrent 100 færre lejligheder at vælge imellem i landets næststørste by, så trækker den altså gennemsnittet for hele regionen ned,” påpeger Birgit Daetz.

Udbuddet på ejerlejligheder faldet 8,1 procent i hele landet.

Kategorier

Udbud

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.