Flere projektsalg i 2017: Stigning på 14 procent

Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Bolighandel   29. september 2017   ·   2 MIN

Antallet af projektsalg er steget 14 procent i de første otte måneder af 2017 sammenlignet med samme periode i 2016. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Flere køber deres boliger, før de er færdigbyggede. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk for antallet af projektsalg i de første otte måneder af 2017.

Faktisk er salget steget med 14 procent i forhold til de første otte måneder af 2016. Dermed fortsætter projektsalgstrenden med at brede sig, som den har gjort de seneste år.

”Projektsalget har de seneste år været koncentreret omkring landets store byer, men nu er de mellemstore byer kommet mere med. Det er blevet en bredere forankret trend, der også har bredt sig over flere boligtyper. Før var det næsten kun ejerlejligheder, der blev solgt som projektsalg, men tendensen er, at flere villaer og rækkehuse også sælges på den måde,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Tendensen vil fortsætte

Det er dog stadig ejerlejlighederne, der bliver solgt flest af direkte fra tegnebrættet. Således er der solgt 1.640 ejerlejligheder som projektsalg i de første otte måneder af 2017. Det er en stigning på 15 procent i forhold til samme periode sidste år.

”Der er desuden solgt 580 rækkehuse og 230 villaer som projektsalg indtil videre i år, så der er sket en stigning på henholdsvis 10 og 13 procent. Det er markante stigninger hele vejen rundt,” siger Birgit Daetz.

At der er kommet flere boligtyper og større geografisk spredning, vil formentlig betyde, at projektsalget vil holde kadencen resten af året. I hvert fald er der lige nu 1.657 projektsalg i udbud inden for boligtyperne ejerlejligheder, villaer, rækkehuse og fritidsboliger.

”Der er en del at vælge imellem på hylderne, og mange af de populære projektsalg bliver solgt relativt hurtigt. Derfor forventer vi også, at 2017 kommer i mål med en stigning i projektsalget på omkring de 15 procent, som den ligger på nu,” siger Birgit Daetz.

Udviklingen i projektsalg fordelt på boligtype

Boligtype2016 (januar-august)2017 (januar-august)Ændring fra 2016 til 2017
Ejerlejlighed1.4251.64015,1 %
Fritidsbolig172652,9 %
Rækkehus5285809,8 %
Villa20323013,3 %
Ialt2.1732.47613,9 %

LÆS OGSÅ: Lejlighed i København: Projektsalg stiger til nyt niveau

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.