Køb sommerhus på lejet grund: Her er 5 lækre bud

Sommerhus i Grenaa
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Sommerhus   5. august 2017   ·   2 MIN

Har du set et til salg-skilt ved et sommerhus og fundet ud af, at det står på lejet grund, så tøv ikke med købet alene af den grund. Den ekstra udgift til leje af grunden kan blive opvejet af, at du slipper for at betale grundskyld.

Har du set et lækkert sommerhus til salg, som står på lejet grund, så behøver du ikke fortvivle. For det er slet ikke afgørende, om der står eje eller leje på grunden. Indimellem kan leje være billigere.

”Når du køber et sommerhus på lejet grund, betaler du alene for huset, og derfor slipper du for at betale grundskyld. Den besparelse kan være højere end den pris, du betaler for at leje grunden. Og du behøver heller ikke bekymre dig om for høje lejepriser, for loven blev reguleret i 2014, så lejeren er sikret en pris i et passende markedsleje,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Efter lejekontraktens udløb

Ofte løber en lejeaftale på en grund i 30 år, mens den i nogle tilfælde strækker sig over et helt århundrede. I den periode kan udlejer ikke opsige aftalen. I reglen skal du flytte huset, når lejekontrakten er udløbet, men det sker sjældent.

”Enten laver du en ny lejeaftale, eller også kan du købe grunden af ejeren, der for eksempel kan være kommunen, og så kan huset blive stående,” siger Birgit Daetz.

Det betyder dog ikke, at du skal være uforsigtig. Du skal altid læse lejekontrakten for grunden grundigt igennem, så du har styr på alle betingelser. Klik her og se, hvad du skal være opmærksom på, når du køber sommerhus på lejet grund.

Mange lækre sommerhuse på lejede grunde

Har du forelsket dig i et sommerhus, der står på en lejet grund, så kan du altså godt slå til uden for mange bekymringer. Indimellem kan du endda gøre en rigtig god handel, fordi prisen på sommerhuset er fastlagt efter, at grunden ikke følger med.

Lige nu er der 128 sommerhuse til salg, der står på lejet grund. Du kan se alle sammen her, eller du kan klikke dig ind på ét af dem, som vi har fremhævet herunder.

5 lækre sommerhuse på lejede grunde

Klitten 73, 8500 Grenaa (billede i toppen af artiklen)
Pris: 1.995.000 kr.
Men en forrygende udsigt over Kattegat er det her sommerhus ideelt for den, der drømmer om naturskønne omgivelser og kort afstand til stranden.

Høllsmindevej 13, Høll, 7080 Børkop
Pris: 1.295.000 kr.
Her er vi i første række ned til vandet med direkte adgang til stranden, og fra huset er der udsigt til Vejle Fjord, Æbleø og Rands Fjord.

Ålbækvej 32, 9982 Ålbæk
Pris: 1.200.000 kr.
Sommerhuset ligger for sig selv i første klitrække, så du nemt kan komme til stranden uforstyrret kan nyde landskabet i fred og ro.

Bøgebjergvej 64, Herrsnap, 5380 Dalby
Pris: 995.000 kr.
Tæt på Storebælt og strand ligger dette sommerhus, der nok er lille, men til gengæld er rigtig godt indrettet.

Roskildevej 8, Bjerge Strand, 4480 Store Fuglede
Pris: 885.000 kr.
Fra dette sommerhus kan vandet ses, så snart man går ud af havelågen. Nyd udsigten til Reersø og Røsnæs eller tag en dukkert ved den private strand.

LÆS OGSÅ: Landets mest populære sommerhus ligger i denne by

Kategorier

Sommerhus