Tag testen: Hvor skarp er du til at gætte boligpriser?

Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligpriser   5. maj 2017   ·   1 MIN

Hvis du er vild med boliger, og ikke mindst at gætte priser, er du sikkert fan af Hammerslag. Og er der nu et afgrundsdybt hul i din kalender, efter programmet havde sæsonafslutning i sidste uge, kan du i stedet gætte med her.

I sidste uge havde DR-hittet Hammerslag sæsonafslutning. Og sidder du nu med en tom følelse over ikke længere at skulle gætte boligpriser, så er det heldigt, at vi har fundet et par boliger med hemmelige priser frem, så du kan få dulmet abstinenserne.

At der er markante forskelle i prisen alt efter, hvor vi befinder os i landet, er logik for de fleste, men hvor er det lige præcis, det er dyreste, og hvor får man mest for pengene? Boligsiden.dk bruger betegnelsen standardvilla om et hus på mellem 130-150 kvadratmeter, som er opført i perioden 1960 til 1990. I landets dyreste kommune, Gentofte, koster en standardvilla omkring seks millioner, mens du slipper med en sjettedel på Bornholm.

”At prissætte en bolig er en udfordring, fordi der er så mange faktorer, der spiller ind. Én ting er den geografiske beliggenhed, noget andet er hvilke faciliteter, der er i nærheden. Det gælder for eksempel vand, skov og graden af byliv, men også offentlige transportmuligheder. Og så skal man ikke underkende, at folk altid sammenligner med deres eget udgangspunkt. Bor man et sted, hvor priserne er meget høje, kan det være svært at begribe, hvor meget man kan få for relativt få penge,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hvor god er du til at gætte boligpriser? Tag testen og find ud af, om du kan blive ejendomsmægler i dit næste liv. Alle priser er udbudspriser.
[slickquiz id=12]

Kategorier

Boligpriser
Quiz

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.