Hus ved vandet? Her er de billigste kommuner

Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligpriser   18. maj 2017   ·   2 MIN

Det er over ni gange så dyrt at købe hus ved vandet i landets dyreste kommune sammenlignet med den billigste, hvor du blot skal af med lidt under 9.000 kroner per kvadratmeter. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Havet er skønt. Og tænk at bo så tæt på det, at du måske endda kan se, dufte eller høre det, når du stikker hovedet ud af vinduet. Om du samtidig kan nyde herligheden uden at skulle vende din økonomi på vrangen, afhænger selvfølgelig af hvor mange penge, du har i madrassen, men også af hvor i landet du vælger at slå dig ned.

”Ser vi på huse, der ligger maksimalt 100 meter fra havet, er det intet mindre end ni gange så dyrt at slå sig ned i landets dyreste kommune sammenlignet med den billigste, hvis man skeler til kvadratmeterprisen. I kroner og ører lyder prisen i top og bund på henholdsvis 82.777 kroner i Gentofte mod noget mere budgetvenlige 8.771 kroner på Ærø,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Den gennemsnitlige pris per kvadratmeter for hele landet ligger på godt 25.000 kroner, og kommuner som Nyborg og Stevns placerer sig dermed lige i midten af prisstatistikken.

Jysk kommune på kortet

På toplister over priser er kommunerne omkring og nord for hovedstaden normalt dominerende. Og med på podieskamlen i denne sammenligning er da også de to sjællandske kommuner Rudersdal og Hørsholm, der kan bryste sig af heftige priser.

”Det interessante er, at vi har en jysk kommune med i top fem. Aarhus overhaler Lyngby-Taarbæk, der ellers er kendetegnet ved en meget høj kvadratmeterpris. Og udvider vi spektret til de 15 dyreste kommuner, kan vi se, at også Kolding, Fredericia, Vejle, Svendborg og Horsens klarer skærene. Når de lander i den dyre ende af listen, selvom de normalt ikke topper på kvadratmeterprisen, skyldes det, at der internt i kommunen er store prisforskelle. Det er altså forholdsmæssigt dyrere at bo ved vandet her sammenlignet med nogle af de traditionelt omtalte dyre kommuner,” siger Birgit Daetz.

I bund 15 er den eneste kommune på Sjælland Slagelse med en kvadratmeterpris på 13.772 kroner. Men også Danmarks fjerdestørste by, Aalborg, lander på en 12. plads over de billigste steder at slå sig ned tæt på vandet.

Top 5: De dyreste kommuner

KommuneKvm.pris
Gentofte82.777 kr.
Rudersdal71.288 kr.
Hørsholm69.987 kr.
Aarhus64.100 kr.
Lyngby-Taarbæk55.701 kr.

Bund 5: De billigste kommuner

KommuneKvm.pris
Ærø8.771 kr.
Vesthimmerland8.895 kr.
Thisted9.993 kr.
Struer11.185 kr.
Lolland11.347 kr.

(OBS! Kvadratmeterprisen er baseret på huse i udbud med maks. 100 meter til vandet. Kun kommuner, hvor der er fem eller flere boliger til salg, er med i statistikken)

Vist på billedet er Strandvejen 326 i Klampenborg, som er beliggende i Gentofte kommune. Villaen er 307 kvm og er udbudt til en pris på 23.000.000 kroner.

Kategorier

Boligpriser

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.