Bo på vandet: 5 husbåde der charmerer

Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligtyper   31. maj 2017   ·   4 MIN

Det er blevet langt mere luksuriøst og lækkert at slå sig ned på en husbåd. Og ikke nok med god og moderne indretning, så er du i første parket til vandet – ja, faktisk på vandet. Se fem husbåde, der får dig til at drømme om vuggende morgenvækning.

Tænk at vågne op i let vuggende tilstand, åbne hoveddøren og tage en morgendukkert fra kanten, mens solens stråler varmer dit ansigt og får vandets overflade til at glitre smukt. Derefter drikker du friskbrygget morgenkaffe på terrassen, mens du glæder dig over, at du er en af de heldige søkartofler, der bor på en husbåd.

Okay, det er måske en smule idylliseret, men det er ikke desto mindre en boligfantasi for mange at komme så tæt på vandet, at man bogstavelig talt slår sig ned oven på det. Og det er ikke svært at sætte sig ind i, da det er blevet langt mere komfortabel at indrette et dagligdagsliv med børn og behov for plads på en husbåd.

”Som med alle andre boligtyper er der blevet udviklet på funktioner og indretning gennem tiden, så på nyere husbåde, er der både lækre badeværelser og moderne køkkener. Valget af husbåd handler mere om det, der ligger uden for de indre, praktiske rammer. Du får muligvis ikke en have med græs, men du kommer til gengæld så tæt på vandet som overhovedet muligt, og du får en meget eksklusiv bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Husbåden er en boligdrøm

Københavns kanaler er et yndet sted for husbåde, og ifølge selskabet By & Havn, hvis formål er at udvikle arealer i Ørestad og København Havn samt forestå havnedriften, er der mellem 60-80 flydende husstande i hovedstaden. Og der er rift om de eksisterende havnepladser.

I landets andenstørste by er det maritime boligmiljø langt mindre, men interessen er til stede, og tidligere på foråret stiftede en gruppe interesserede således en forening, hvis mål er at skabe et område for husbåde i Aarhus Havn. Det skrev TV2 Østjylland i marts.

”Husbåden er en drøm for mange, men hos de fleste forbliver det også blot en drøm, fordi mursten, der er placeret på fast grund, kan virke som en mere sikker investering. Det er klart, at du får en ekstra, og mere langsigtet, dimension på dit boligkøb, når du også køber den grund, som dit nye hjem er placeret på, men boligkøb er ikke altid styret af fornuften, men også af hjertet, fordi hjemmet bliver rammerne om et liv,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Det vedligehold, der er forbundet med en husbåd, kan dog bekymre mange, men der er stor forskel på, om du køber en gammel båd, der er blevet indrettet til bolig, eller om du køber en ny uden motor, der er bygget til formålet. Og så er det også vigtigt at huske på, at vedligehold er altafgørende for prisen på et fremtidigt salg, uanset om du bor i lejlighed, i hus eller på husbåd.”

Vi har udvalgt fem dejlige husbåde, hvoraf tre har status som fritidsbolig. Se dem herunder:

Villa
Danneskiold-Samsøes Allé 55Z
1434 København K
275 kvm
Udbudspris: 7.695.000 kr.
Husbåd beliggende på Holmen nær Christianshavn. Gennemtjekket i 2012 og fremstår vedligeholdt. Der er brændeovn, flotte trægulve, godt lysindfald og fire terrasser fordelt på to planer. Desuden stort badeværelse, soveværelse, to soverum og disponibelt rum. Gode transportmuligheder lige ved døren.

Villa
Galionsvej 39Z
1437 København K
90 kvm
Udbudspris: 3.500.000 kr.
Elegant og velholdt husbåd med en ideel beliggenhed på Holmen. Båden er istandsat og fremstår indflytningsklar. Der er stort køkkenalrum og overdækket stuerum med plads til gæster. Fra styrhuset er der udgang til terrasseområdet, hvor der både er plads til stort spisebord, loungeområde og solsenge.

Fritidsbolig
Vesthavnsvej 62
3790 Hasle
105 kvm
Udbudspris: 4.750.000 kr.
Lækre, nye husbåde bygget på Bornholm på Nexø værft. Mulighed for komplet møbelpakke, der gør båden virkelig nem at flytte ind i. Der er tre flotte solterrasser og seks sovepladser, køkkenalrum, badeværelse med vaskesøjle og kig til vandet samt opbevaringsrum med skabe. Udstillingsbåden ligger på Nexø Havn.

Fritidsbolig
Havnevej 49C, Nykøbing By (vist på billede)
4500 Nykøbing Sj.
154 kvm
Udbudspris: 3.495.000 kr.
Eksklusiv husbåd fra 2006 i en lystbådehavn, der har været igennem en større udvikling gennem de seneste år. Imponerende hall med et fire meter højt vinduesparti, køkkenalrum, badeværelse med brus og vaskesøjle og værelser med udgang til terrasser. Der er desuden tagterrasse og masterbedroom med eget bad og spa.

Fritidsbolig
Mamrelund 31
6960 Hvide Sande
104 kvm
Udbudspris: 1.345.000 kr.
Husbåden, der er fra 2006, indeholder blandt andet køkkenalrum, en stor og lys stue med panoramaudsigt over Ringkøbing Fjord og tre terrasser. Der er få minutters gang til indkøb, restauranter, havnemiljøet, butikker, svømmehal og en af Danmarks bedste surfstrande samt badestrand.

Drømmer du om at bo på en husbåd? Bolius Boligejernes Videncenter har lavet en stor guide, der gør dig klogere på køb af husbåd, vedligehold og reglementer. Du kan læse temaet her.

Kategorier

Boligtyper

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.