Nye regler: Nu boomer sommerhussalget

Hvert tredje fritidshus koster under 5.000 kr. om maaneden. Boligsiden.dk
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Sommerhus   27. april 2017   ·   2 MIN

Sommerhussalget er 33 procent højere i første kvartal af 2017 end i samme periode i 2016, og nye låneregler vil få salget til at stige yderligere, vurderer branchefolk.

Et flertal i Folketinget vedtog tirsdag at hæve lånegrænsen for realkreditbelåning af fritidshuse fra 60 til 75 procent. Det sker for øjeblikkeligt at sætte gang i sommerhusmarkedet, hvorfor loven træder i kraft allerede på mandag den 1. maj.

Regelændringen vil formentlig betyde, at politikerne lykkes med at sætte skub i en tendens, der allerede er i gang. For i første kvartal af 2017 er der solgt mange flere sommerhuse end på samme tidspunkt sidste år. Tal fra Boligsiden.dk viser, at der er solgt 1.610 sommerhuse i årets første tre måneder.

”Sommerhussalget i år er foreløbig 33 procent over niveauet fra første kvartal sidste år. Nu kommer der så en ny regel, der gør det mere attraktivt at købe et sommerhus. Simpelthen fordi det bliver billigere at låne penge til det,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Så meget kan du spare

Ifølge en beregning som Realkredit Danmark lavede for home i december, betyder de nye regler, at et lån på et gennemsnitligt sommerhus til en milion kroner bliver ca. 1.100 kroner billigere efter skat hver måned svarende til et fald i den månedlige ydelse fra cirka 3.700 til 2.600 kr. med et afdragsfrit fastforrentet 30-årigt lån på 2,5 %.

Hos ejendomsmæglerne bliver den nye regel og de forbedrede lånemuligheder hilst velkommen.

”Det er meget positivt, at lånegrænsen for fritidshuse nu er hævet til 75 procent. Det vil gavne sommerhusmarkedet og skabe mere aktivitet i sommerhusområderne,” siger formand i Dansk Ejendomsmæglerforening Torben Strøm.

Dansk Ejendomsmæglerforening vurderer desuden, at regelændringen vil gøre det mere fordelagtigt at udleje sommerhuset til turister, hvilket vil gavne både vækst og beskæftigelse i landdistrikter. Samtidig vil det blive mere attraktivt at opføre nye sommerhuse og at renovere allerede opførte huse, fordi eksisterende sommerhusejere kan tage et tillægslån op til de 75 procent og på den måde få attraktive vilkår.

Antal solgte sommerhuse i 1. kvartal i årene 2013-2017

1. kvartal 20131. kvartal 20141. kvartal 20151. kvartal 20161. kvartal 2017
8619391.2891.2061.610

Kategorier

Sommerhus

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.