Til salg i 10 år: Her er villaerne med de længste liggetider

noerrebyvej_borre_kraneled_engangsbillede
Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Liggetid   12. december 2016   ·   3 MIN

Blandt de 11 landsdele finder man den længste liggetid på Bornholm og den korteste i København by, viser tal fra Boligsiden.dk.

Mens nogle boliger går som varmt brød, er det straks mere udfordrende for andre at finde ny ejer. Den ældste villa i udbud herhjemme har været til salg i mere end 10 år, men ser man på den gennemsnitlige liggetid for villaer og rækkehuse, er den dog langt kortere. 

Blandt de 11 landsdele finder man den længste liggetid for villaer og rækkehuse på Bornholm, hvor boliger i kategorien i gennemsnit har været til salg i over 400 dage. Næst efter solskinsøen følger Nordjylland og Vestjylland. I den anden ende af skalaen er København by, hvor liggetiden lyder på blot lidt over tre måneder. Faktisk er den eneste landsdel på Sjælland, hvor liggetiden er over 150 dage, Vest- og Sydsjælland, som også tæller Lolland og Falster.

”Boliger med lang liggetid er tit placeret i yderområderne. I de områder er husene ligeså fine som i andre dele af landet. Da der samtidig er langt flere boliger at vælge imellem end i byerne, kan det forlænge købsprocessen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at knap 28 pct. af udbudte villaer og rækkehuse i Danmark er beliggende i Sydjylland. Samtidig bliver hver ottende hushandel gennemført her.

Vi har fundet fem meget forskellige villaer med en særdeles lang liggetid.

Unik bolig uden bopælspligt

Her er boligen til dig, der vægter det unikke og historien bag dit hjem højt. Den fredede ejendom Saxebro Mølle og bageri ligger i Aakirkeby på Bornholm i idylliske, landlige omgivelser og har været til salg i over 10 år. Bebyggelsen, der fremstår nærmest museumslignende, trænger til vedligehold. Til gengæld får du både en mølle med valseværk, egen brønd, et gammelt bageri samt en ditto butik. Der er ingen bopælspligt.

Søndre Landevej 55, Aaker, 3720 Aakirkeby
Udbudspris: 865.000 kr.

Liggetid 3.726 dage

Udsigt over Østersøen

112 kvadratmeter rødstensvilla i Gedser på Sydfalster i to plan tæt ved Hallerupskoven. Boligen indeholder blandt andet to badeværelser, nyere køkken med hvidevarer og adgang til bryggers med udgang til en stor overdækket gårdsplads. Der er desuden carport og flere udhuse. På førstesalen har to ud af de tre værelser udsigt til Østersøen. Boligen er opvarmet med eget oliefyr.

Gedser Landevej 51, 4874 Gedser
Udbudspris: 650.000 kr.

Liggetid: 3.640 dage

Herskabelig dyrlægebolig

Denne gamle, herskabelige dyrlægebolig i Borre på Møn har snart været til salg i et årti. Boligen består af 167 kvadratmeter bolig, 83 kvadratmeter kælder og et udhus på 70 kvadratmeter. Plads er der med andre ord nok af. Der er stuk og høje paneler i spisestuen, køkken med fadebur, brændeovn i stuen og badeværelse med badekar. Villaen er godkendt som flexbolig.

Nørrebyvej 2, Nørreby, 4791 Borre (vist på billedet)
Udbudspris: 1.495.000 kr.

Liggetid: 3.613

Nyere villa nær centrum

Nyere hus opført i 2007 i mursten og med tag af cementtegl. Villaen er beliggende nær Rødby centrum, og de 145 kvadratmeter rummer både stort køkkenalrum med alle faciliteter, to store børneværelser med skabe, badeværelse med bruseniche, sydvendt opholdsstue med flot lysindfald og trægulve. Boligen, der er indflytningsklar, ligger på en stor grund på 1465 kvadratmeter direkte til åbne marker.

Bysjøvlen 7, 4970 Rødby
Udbudspris: 1.750.000 kr.

Liggetid: 3.523

Billig villa ved idrætsanlæg

Du får 115 kvadratmeter bolig for ganske få penge, hvis du napper denne villa i nordjyske Vegger By, der både har en idrætsforening og indkøbsmuligheder. Grunden ligger op mod byens idrætsanlæg, hvor der også er en legeplads. Til ejendommen hører garageanlæg med tre garager.

Aagade 10 Vegger, 9240 Nibe
Udbudspris: 390.000 kr.

Liggetid: 3.489

Kategorier

Liggetid

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.