Her får du flest kvadratmeter for pengene

dsc_3239
Skrevet af Karen Møller Christensen
GEM ARTIKEL    Uncategorized   17. december 2016   ·   2 MIN

Der venter mange kvadratmeter på dig, hvis du vil investere i fast ejendom et stykke væk fra de store byer herhjemme. Lolland er topscorer, men Tønder ligger også lunt i svinget.

Larmende underbo? Familieforøgelse? Eller bare behov for større armbevægelser?

Der kan være mange grunde til at skifte lejligheden ud med sit helt eget hus og få flere kvadratmeter at indrette sig på. Hvis du er villig til at forlade de store byer, kan du få meget plads at boltre dig på for en million kroner.

”Faktum er, at du for samme beløb kan vælge mellem en hybel på 20 kvadratmeter på Frederiksberg eller en villa på 184 kvadratmeter på Lolland. Det er en forskel, som de fleste kan forholde sig til”, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

En vej ind på boligmarkedet

Men uanset prisforskellen er beliggenhed en stor del af købernes situation, både i forhold til job og livsstil. Derfor er der også færre om buddet på landet, og det spiller en stor rolle for priserne.

”Udbud og efterspørgsel følger hinanden, og sådan vil det altid være. Men i øjeblikket er der tendens til, at flere og flere får øjnene op for livet uden for byerne. Mange flytter ud for at få plads til familien og ro i hverdagen. Og især førstegangskøbere kan for alvor komme ind på markedet, hvis de bytter en lejlighed i byen ud med en villa i provinsen”, siger Birgit Daetz.

Top 10: Her får du flest kvadratmeter for pengene

Hvis du overvejer at flytte væk fra storbyen for at komme tættere på naturen, kan det betale sig at kaste et blik på vores top 10 over, hvor i landet du får flest kvadratmeter for pengene:

Kommune/regionKvadratmeterKvadratmeterpris
Lolland, Vest- og Sydsjælland1845.420 kr.
Tønder, Sydjylland1835.455 kr.
Lemvig, Vestjylland 1805.541 kr.
Ærø, Fyn1675.985 kr.
Langeland, Fyn1556.430 kr.
Skive, Vestjylland 1506.658 kr.
Thisted, Nordjylland1456.887 kr.
Bornholm1436.983 kr.
Vejen, Sydjylland1387.246 kr.
Ringkjøbing-Skjern, Vestjylland1377.273 kr.

Til sammenligning får du 20 kvadratmeter på Frederiksberg.

Listen viser den gennemsnitligt udbudte kvadratmeterpris og viser, hvor mange kvadratmeter du kan få for en million kroner.

Kategorier

Uncategorized

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.