Priserne på ejerlejligheder stiger langsommere

Foto: Boligsiden

Oktober måned bød på moderate prisstigninger på ejerlejligheder, som på landsplan steg med 0,5 procent. Prisen på villaer og rækkehuse holdt sig stabil, og sæsonen tro tog alle regioner på nær Hovedstaden et lille dyk. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Selvom de seneste måneder har budt på adskillige forlydender om en kommende opbremsning i boligmarkedet, blandt andet grundet usikkerheden om den fremtidige boligbeskatning, lod lejlighedskøberne sig heller ikke kue i oktober. Den store efterspørgsel efter ejerlejligheder sikrer nemlig, at priserne fortsat stiger, hvilket har givet mange danskere pæne gevinster på at sælge deres lejlighed i oktober.

Ifølge nye tal fra Boligsiden.dk steg prisen på ejerlejligheder med 0,5 procent på landsplan fra september til oktober. Selvom kurven er begyndt at flade ud, er de gennemsnitlige fortjenester stadigvæk rigtig pæne. Kigger man alene på Region Hovedstaden, kunne sælgere i gennemsnit lægge 20.000 kr. ekstra i lommen, hvis de solgte deres lejlighed i oktober frem for i september.

”Selvom priserne ikke fortsætter med rekordhøje vækstrater, ser vi en lille stigning på kurven den seneste måned. Der er fortsat godt gang i salget af ejerlejligheder, og det sikrer dermed en moderat prisstigning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Rekordlave salgstider i Region Hovedstaden

Region Hovedstaden sætter endnu engang rekord på boligmarkedet. Denne gang er det salgstiden for villaer og rækkehuse, der når en ny milepæl, viser tallene fra Boligsiden.dk.

I oktober måned nåede salgstiden for villaer og rækkehuse en rekordlav gennemsnitlig salgstid på kun 108 dage. Til sammenligning lå regionens gennemsnitlige salgstid på 117 dage for bare et år siden. Der er dermed godt gang i markedet, og tendensen har gjort sig gældende igennem længere tid.

Svage prisfald på villaer og rækkehuse

Mens priserne på lejligheder fortsat stiger, har den seneste måned budt på mindre prisfald på villaer og rækkehuse i hele landet på nær Region Hovedstaden. Samtidig har der været en mindre stigning i nedslag, ligesom salgstiden flere steder i landet er steget.

– Typisk ser vi, at boligmarkedet går lidt i dvale her i efteråret og vinteren, så der er ikke noget usædvanligt i, at salgspriserne tager et lille dyk i oktober”, forklarer Birgit Daetz.

På landsplan har priserne dog ikke ændret sig i forhold til sidste måned.

Boligsidens Markedsindeks: Øvrige nøgletal

Nedslag i m2-priser:

  • Den seneste måned steg nedslaget i salgsprisen på villaer og rækkehuse med 0,4 procent på landsplan til 503 kr. pr. m2
  • På ejerlejligheder steg nedslaget med 2,1 procent på landsplan til en rabat på gennemsnitlig 526 kr. pr. m2
  • Nedslaget steg mest i Region Syddanmark, nemlig med 14,5 procent fra september til oktober til 471 kr. pr m2
  • Nedslagene, der er blevet givet for solgte ejerlejligheder, ligger mellem 60.000 og 100.000 kroner, hvilket er et lavt niveau og 45 procent lavere end i slutningen af 2011.

Salgstid:

  • Region Hovedstaden sætter ny rekord med en gennemsnitlig salgstid på blot 108 dage for villaer og rækkehuse
  • Nordjylland faldt salgstiden på ejerlejligheder med 9,5 procent fra september til oktober
  • I Region Sjælland steg salgstiden på ejerlejligheder den seneste måned med 9,1 procent

Se, hvordan udviklingen på salgspris pr. m2 , salgstid, nedslag pr. m2 og nedslag i % er gået måned for måned i dit område.

Find mere om