Boligsalget i København sætter ny rekord – igen

Amager, Havn, Hav, Vand, Kanal, København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Karen Møller Christensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   13. november 2016   ·   1 MIN

Region Hovedstaden bringer sig endnu engang på landkortet med en rekord: denne gang er det salgstiden for villaer og rækkehuse, der når en ny milepæl, viser nye tal fra Boligsiden.dk

Mens overvejelser om boligboble og boligskatter galopperer derudaf, fortsætter boligmarkedet i hovedstadsområdet ufortrødent: I oktober måned nåede salgstiden for villaer og rækkehuse en ny rekord med en gennemsnitlig salgstid på kun 108 dage. Til sammenligning lå regionens gennemsnitlige salgstid på 117 dage for bare et år siden. Der er godt gang i markedet, og tendensen har gjort sig gældende igennem længere tid.

”Købelysten er fortsat stor, og renten har igennem længere tid været rekordlav. Det betyder, at der er flere om buddet til de boliger, der er til salg i københavnsområdet”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz. ”Samtidig er kvadratmeterprisen for ejerlejligheder meget høj i øjeblikket. Det motiverer flere sælgere til at bytte kvadratmeterne i et etagebyggeri ud med eget hus, fordi de netop får flere kvadratmeter for pengene”, siger Birgit Daetz.

Høj kvadratmeterpris forgylder sælgere

I takt med at salgstiden bliver kortere, holder kvadratmeterprisen sig på et højt niveau. Villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden blev i oktober 2016 solgt til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på hele 23.237 kr. mod 21.753 kr. for et år siden. Det svarer til en stigning på 0,7 % eller 200.000 kr. for en villa på 140 kvadratmeter på bare et år.

”Der er mange købere om buddet, og derfor kan sælger også tillade sig at sætte prisen højt. Netop i hovedstadsområdet kan vi se, at sælger får store fortjenester med sig efter blot fem år som ejer”, siger Birgit Daetz.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.