Udsigten koster – også hvis det bare er til sommerhushaven

Hede, Stråtag, Hus, Villa, Mark, Eng, Skov, Sommerhus, Fritidsbolig, Natur, Landet (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Sommerhus   22. oktober 2016   ·   1 MIN

Sommerhuse med panoramavinduer sættes til salg for priser, der ligger 40 procent over gennemsnittet, viser tal fra Boligsiden.dk. Selvom udsigten blot er til haven, koster den ekstra.

Der er ikke meget i livet, der er gratis, og udsigten til egen have er en af de ting, der også har en pris. Sommerhuse med panoramavinduer udbydes nemlig til priser, der ligger 40 procent over gennemsnittet på landsplan, og generelt bliver der forlangt ekstra for boliger til salg, der har store, flotte vinduer.

”En villa med panoramavinduer koster også mere end gennemsnittet. Den gode udsigt hæver prisen – også selvom der ikke er tale om en havudsigt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Godt lys er i høj kurs

Generelt er de store vinduer i høj kurs. Har boligen et godt lysindfald, koster den typisk også mere end gennemsnittet, og er der ovenlysvinduer er det også med til at hæve prisen.

”Dagslys er et luksusgode i et land, der ligger hen i mørke en stor del af året. Det betyder også, at de store vinduespartier er i høj kurs. Vi vil gerne både have dagslyset ind og have mulighed for at få udsigten udadtil”, siger Birgit Daetz.

Heldigvis er vi forbi energikrisen, der påvirkede boligerne i 70’erne og 80’erne. Store vinduespartier er ikke længere den pengesluger, de var engang. Termo- og energiruder gør en stor forskel i dit energiregnskab, og billigere og mere miljøvenlig opvarmning fx som fjernvarme og jordvarme vinder mere og mere frem. Har dit nye hus eller sommerhus gamle panoramavinduer, kan du overveje, om det kan betale sig at skifte dem ud for at opnå en lavere varmeregning og bedre indeklima.

Kategorier

Sommerhus
Statistik

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.