Prisfesten på boligmarkedet i Hovedstaden er stilnet af

Amager, Havn, Hav, Vand, Kanal, København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   8. september 2016   ·   2 MIN

Sidste års prisstigninger på især ejerlejligheder i Hovedstaden fik frygten for en boligboble til at spire. I år er salgspriserne steget markant mindre end sidste år, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Prisfesten på boligmarkedet er ikke fortsat i samme høje gear som sidste år. En helt ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at salgspriserne i Region Hovedstaden i første halvår af 2016 kun er steget halvt så meget som i samme periode af 2015.

I første halvår af 2015 steg salgsprisen for villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden 8,9 procent, mens den i første halvår af 2016 kun steg med 3,8 procent. Også salgsprisen for ejerlejligheder har sat farten ned. I første halvår af 2015 steg prisen med 10,7 procent i Region Hovedstaden, mens salgsprisen i samme periode af 2016 steg med blot 6,3 procent.

Set på landsplan følger prisudviklingen samme tendenser som i Region Hovedstaden.

”Der er helt klart blevet skruet ned for musikken til prisfesten, men vi er stadig ikke nået dertil, hvor lyset er blevet tændt og gæsterne sendt hjem. Prisstigninger i omegnen af fire og seks procent på et halvt år er stadig en fest, om end en lidt mere afdæmpet en af slagsen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sidste års prisstigninger kom især som direkte reaktion på den faldende rente. For den samme månedlige udgift kunne man i foråret 2015 pludselig købe en langt dyrere bolig end ved årsskiftet, hvor renten var højere. Det gav boligejerne mulighed for at hæve prisen, uden at det gik ud over købelysten.

”Der var god grund til at holde et vågent øje med prisudviklingen sidste forår. Der var tale om virkelig markante prisstigninger på meget kort tid især i København”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”I år kan vi dog se, at der ikke er grund til samme bekymring, som var ved at sprede sig sidste år. Priserne fortsætter ikke opad i samme tempo, og risikoen for en boligboble er mindsket”.

Udvikling i salgspris

Villa/rækkehus
  1. halvår af 2015 1. halvår af 2016
Hele landet 8,0 % 4,0 %
Region Hovedstaden 8,9 % 3,8 %

 

Ejerlejlighed
  1. halvår af 2015 1. halvår af 2016
Hele landet 8,6 % 6,4 %
Region Hovedstaden 10,7 % 6,3 %

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.