Nybyggeri storsælger på Amager, i Nordhavn og Indre by

Byggeri, lejligheder (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   6. september 2016   ·   2 MIN

Der er ikke bare stor aktivitet på byggepladserne i København. De nybyggede ejerlejligheder storsælger også, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

I mange københavnske bydele skyder nye lejligheder op som paddehatte. I 2014 var det især Amagager, der lagde områder til de mange projektsalg, men i 2015 og 2016 er salget af projektsalg steget markant i både København K og i Nordhavn.

Antallet af ejerlejligheder der blev solgt som projektsalg i København, steg fra 601 i 2014 til 852 i 2015. I år er der til dato solgt 543 ejerlejligheder som projektsalg alene i København, hvilket er på niveau med sidste års salg i årets første otte måneder.

”Der bliver bygget meget i disse år, men lejlighederne sælger også. Markedet for projektsalg har ligesom resten af boligmarkedet kunnet høste frugten af den lave rente, der har sat skub i mange bolighandler både sidste år og i år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Markant stigende priser

Salgsprisen for en ejerlejlighed i København by er det seneste år steget med 9,4 procent, og de mange projektsalg har været med til at hæve prisniveauet i byen. I 2014 lå gennemsnitspriserne for ejerlejligheder solgt som projektsalg i København på i gennemsnit 34.766 kroner pr. kvadratmeter, men allerede i 2015 var den gennemsnitlige salgspris oppe i 40.232 kroner pr. kvadratmeter, og året til dato ligger priserne oppe i 43.706 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning blev lejlighederne i al almindelighed i København by solgt for i gennemsnit 35.597 kroner pr. kvadratmeter i juli 2016.

”Salgsprisen er steget markant i København de seneste år, og prisen for projektsalg følger med. De nye boliger, der bygges, er for de få og ikke de mange. Der er typisk ikke bopælspligt i nybyggerierne, og det betyder også, at de appellerer til pengestærke købere, der ikke nødvendigvis har tænkt sig at slå sig ned i byen”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Mens antallet af projektsalg stiger, er udbuddet af de små et- og toværelseslejligheder faldet. Sammensætningen af udbuddet har ændret sig, og der er færre af de små lejligheder til salg i den billigere ende af spektret, mens projektsalgene og millionlejlighederne fylder mere og mere”.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.