Rekordlave salgstider flere steder i landet

Foto: Boligsiden

Ikke siden 2010 har boligkøberne slået så hurtigt til, som de gør i øjeblikket. Salgstiden for ejerlejligheder lå på rekordlave 93 dage på landsplan i august, og også salgstiden for villaer og rækkehuse var på sit laveste i flere regioner, viser de nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Når til salg-skiltet sættes op i ejerlejlighederne landet over, får det kun lov til at sidde i gennemsnit 93 dage, før det bliver taget ned. Det viser Boligsidens Markedsindeks med nøgletal for august måned. Og 93 dage er ny rekord siden januar 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

Fra juli til august er salgstiden for ejerlejligheder faldet med 6,2 procent på landsplan, mens den er faldet 6,8 procent sammenlignet med august 2015.

De lave salgstider skyldes ikke udelukkende, at der er kamp om få lejligheder, for der er flere lejligheder til salg end på samme tid sidste år, hvor salgstiden var længere.

”Det kan være et udtryk for et marked, der ikke er mættet, og måske også en snert af desperation hos køberne, der ikke tør vente længere end højst nødvendigt med at slå til. Godt nok er udbuddet af ejerlejligheder højere end sidste år, men det er dog stadig markant lavere end for fem år siden”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Husene i Region Hovedstaden og Sjælland sælges i rekordfart

Huskøberne lå heller ikke på den lade side i august, hvor salgstiden slog rekord i både Region Hovedstaden og Region Sjælland. I Region Hovedstaden blev villaerne efter et fald i salgstiden på 3,3 procent fra måneden før solgt på 111 dage i gennemsnit. Salgstiden faldt med 2,3 procent i Region Sjælland, og dermed tog det blot 170 dage at finde en køber til et hus. I begge regioner er det de hurtigste salgstider, Boligsiden.dk har målt.

Små prisstigninger i august gemte på rekorder

Salgsprisen for villaer og rækkehuse fortsatte med at stige med beskedne 0,1 procent på landsplan fra juli til august, men det var nok til, at salgsprisen både på landsplan og i regionerne Hovedstaden og Midtjylland kom op på det højeste niveau, siden Boligsiden.dk begyndte at måle i 2010. På landsplan er salgsprisen steget en smule hver måned siden august 2015, og til sammen har det fået salgsprisen op på 12.911 kroner pr. kvadratmeter i august. Region Hovedstaden kom op på 22.805 kroner pr. kvadratmeter efter en stigning på 0,1 procent fra måneden før, mens salgspriserne i Region Midtjylland steg med hele 0,4 procent og kom op på 11.549 kroner pr. kvadratmeter.

Salgsprisen for ejerlejligheder faldt til gengæld med 0,3 procent på landsplan. Prisen for ejerlejligheder lå dog stadig 7 procent højere end i august 2015.

Dyk ned i boligstatistikkerne for din kommune på Boligsidens Markedsindeks.