Få lejligheder til salg trods sæsonstigning

Foto: Boligsiden

I august var der lidt færre villaer og rækkehuse til salg end i måneden før, mens udbuddet af ejerlejligheder steg en smule, viser den nyeste opgørelse fra Boligsiden.dk. Der er dog markant færre lejligheder til salg end for fem år siden.

Der var kun små ændringer i udbuddet af boliger til salg i august måned. Udbuddet af villaer og rækkehuse faldt med 0,6 procent på landsplan, mens udbuddet af ejerlejligheder steg med 0,2 procent på landsplan.

”Udbuddet ligger meget stabilt, og der er ingen større bølger. Forventeligt har udbuddet toppet denne sommer og vil sikkert dykke frem til årsskiftet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Færre og dyrere lejligheder

Set over en femårsperiode er det tydeligt, at der er tale om sæsonudsving, idet udbuddet i sommermånederne ligger højere end om vinteren, hvor aktiviteten på boligmarkedet falder. Men især udbuddet af ejerlejligheder er faldet markant over de seneste fem år. I sommeren 2011 var der flere end 11.000 ejerlejligheder til salg; I dag er der kun omkring 8.000 ejerlejligheder til salg.

Udbuddet af villaer og rækkehuse ligger også lavere end i 2011, men faldet er mindre dramatisk. Hvor der i 2011 var omkring 48.000 huse til salg, er der i dag godt 40.000.

”Udbuddet af ejerlejligheder er faldet med næsten en tredjedel over en femårsperiode. I samme periode er antallet af dyre projektsalgslejligheder steget markant, og de udgør en større del af udbuddet, end de har gjort tidligere. Der er altså ikke bare kommet færre lejligheder til salg; andelen af små, billige boliger er også faldet”, siger Birgit Daetz.

Udvikling i udbuddet af ejerlejligheder 2010-2016: