Et stigende antal tvangsauktioner aflyses

tvangsauktioner

Foto: Pixabay

Ikke bare falder antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner. Andelen af tvangsauktioner, der aflyses, er også steget, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

 Antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner er faldet fra et gennemsnit på 321 om måneden i 2015 til 254 om måneden i første halvår af 2016. Men den glædelige nyhed stopper ikke her, for andelen af aflyste tvangsauktioner er steget markant i samme periode. Mens kun seks procent af de bekendtgjorte tvangsauktioner blev aflyst i 2015, blev en næsten dobbelt så stor andel, nemlig 11 procent, aflyst i første halvår af 2016.

”Det er særdeles positivt, at så mange tvangsauktioner aflyses. Det betyder, at man har fundet en anden – og ofte bedre – løsning på en ellers kedelig økonomisk situation”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Når tvangsauktionen aflyses, kan det være, at boligejer og realkreditinstitut har fundet en løsning på økonomien, eller det kan være, at boligen er blevet solgt i almindelig fri handel; en fordel for både kreditorer og debitor.

”I år er handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse især steget på Sjælland uden for hovedstadsområdet. Når der er gang i boligmarkedet og i de almindelige hushandler, smitter det positivt af på tvangsauktionerne på den måde at forstå, at der kommer færre af dem, fordi husene kan sælges på helt almindelig vis i stedet”, siger Birgit Daetz.

Køb før tvangsauktion

Er man som køber interesseret i en bolig, der er på tvangsauktion, men vil man foretrække at købe den i almindelig fri handel, kan man kontakte rekvirenten og høre, om der er mulighed for at købe boligen i et almindeligt salg. Salgsprisen vil blive højere, men til gengæld vil man som køber få den tryghed og de fordele, der er i et almindeligt køb, fx muligheden for at få en tilstandsrapport og en ejerskifteforsikring.

Læs mere: Køb før tvang

Find mere om