Lejlighedssalget steg, og hussalget dykkede i juli

Foto: Boligsiden.

I juli blev der solgt 15 procent færre huse end i samme måned sidste år. Salget af ejerlejligheder og sommerhuse har til gengæld overhalet sidste års niveau, viser de nyeste tal fra Boligsiden.dk.

Juli blev en spændende måned på boligmarkedet. Hvor salget af villaer og rækkehuse buldrede frem i juni og overhalede sidste års niveau, så kunne hussalget ikke holde kadencen i juli, og det endte 15 procent lavere end i juli sidste år. I årets første syv måneder har hussalget dog ligget lunt i svinget, og der blev samlet set kun solgt 3,4 procent færre huse end i samme periode sidste år.

”Selvom der er blevet solgt lidt færre huse i år end i 2015, ligger salget stadig markant højere end i de foregående år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udviklingen i antallet af handler i andet halvår af 2016 bliver afgørende for, om hussalget ved årets udgang slår sidst års rekord. Sidste år faldt boligmarkedet lidt til ro i andet halvår, så hvis hussalget i år kan holde dampen oppe, kan der stadig være en ny rekord i sigte.

Glødende lejlighedsmarked

Efterspørgslen efter lejligheder holder sig på et meget højt niveau trods fortsat stigende priser. I juli blev der solgt fem procent flere ejerlejligheder end i juli 2015. I årets første syv måneder ligger salget af ejerlejligheder dog stadig tre procent lavere end i samme periode sidste år.

”Der er en glubende appetit efter lejligheder, og markedet er langt fra mættet. Salget plejer at stige yderligere i august, så det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig den næste måned”, siger Birgit Daetz.

Rekordmange sommerhussalg

Sommerhusene er igen blevet populære, og også i juli blev der solgt flere sommerhuse end i samme måned sidste år. Det betyder også, at der i årets første syv måneder blev solgt flere sommerhuse end i samme periode sidste år.

”Det går rigtig godt med sommerhussalget i år. Jeg tror, at mange har fået øjnene op for, at prisniveauet stadig er rigtig lavt, og at renten gør, at man kan købe en sommerbolig til en meget fornuftig månedlig udgift, sammenlignet med hvordan det var for bare fire-fem år siden”, siger Birgit Daetz.

Ændringer i solgte villa/rækkehuse:

MånedsændringÅrsændring
Landsdel(juni 2016 - juli 2016)(juli 2015 - juli 2016)
Bornholm4%15%
København by-27%8%
Københavns omegn-18%-10%
Nordsjælland-13%-4%
Østjylland-15%-7%
Vestjylland-13%7%
Nordjylland14%11%
Østsjælland14%11%
Vest- og Sydsjælland-20%-8%
Fyn-13%-6%
Sydjylland-29%-14%
Find mere om