Se muligheder i et håndværkertilbud

Gammelt hus (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne Sophie Bertram
GEM ARTIKEL    Boligtyper   8. juli 2016   ·   3 MIN

Med et håndværkertilbud kan du spare så meget på selve huset, at du ud over huset i sig selv får et godt tilskud til at renovere det efter dine specifikke ønsker og behov.

Det kan være svært at finde et hus, der lever fuldt og helt op til alle forventninger og drømme, du som køber måtte have. Og er der mange krav på listen, kan et håndværkertilbud være en rigtig god løsning. Med et håndværkertilbud sparer du nemlig en hel del penge, som i stedet kan bruges til at istandsætte huset, så det bliver, lige som du gerne vil have det.

”Har man ikke mod på den helt store renovering, kan man også overveje at købe et håndværkertilbud og rive huset ned. Så har man en byggegrund, der er lige til at gå i gang med. Man skal i hvert fald undersøge, om det ikke er billigere at rive ned og bygge nyt end at renovere. Bygger man nyt, vil man også kunne opnå et langt bedre energimærke”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Så mange penge er der at spare

Der er i øjeblikket 111 håndværkertilbud udbudt til salg på Boligsiden.dk, og der er gode penge at spare, hvis du vælger at kaste dine penge efter et hus, der er lidt mindre toptunet ved overtagelsen. Kvadratmeterprisen for villaer, der sælges som håndværkertilbud er nemlig 34 procent lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris på landsplan. I Region Hovedstaden er kvadratmeterprisen for et håndværkertilbud 22 procent lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris. Region Syddanmark er den region med flest håndværkertilbud i udbud, og her er besparelsen samtidig helt oppe på 49 procent. Som boligkøber i Region Syddanmark kan man altså, for en villa på 140 kvadratmeter, spare ca. 750.000 kr. på selve huskøbet.

Håndværkertilbuddet, der blev en succes

Der er selvfølgelig visse udfordringer ved at vælge et håndværkertilbud, og det er bestemt ikke alle, der har mod på den proces, der skal overstås, før man står med et indflytningsklart hus foran sig. Netop derfor er det for nogle mere nærliggende at slække lidt på kravene og købe sig et hus, der ikke skal gøres noget ved. Men for de modige og kreative, som kan se muligheder i det uperfekte, så er håndværkertilbuddet en sand guldgrube af muligheder. Her kan du frigøre dig helt fra tidligere ejeres fikse idéer og stilkiks – og starte helt forfra. Netop sådan en udfordring tog Thomas Hjort op, da han investerede i et håndværkertilbud og for 1,2 mio. kr. forvandlede det til et drømmehus uden videre. Læs om Thomas’ renovationsprojekt, og se billeder fra forvandlingen her.

Det er dog vigtigt at være realistisk, tænke sig godt om og sørge for ikke at slå et større brød op, end man kan bage. Læs her, hvilke 6 spørgsmål, du skal stille dig selv, før du kaster dig ud i at købe et håndværkertilbud.

3 håndværkertilbud, der venter på at blive sat i stand

Suezvej 42, 2770 Kastrup
Hyggelig villa tæt på både by og natur i dejlige Tårnby. Villaen rummer gode muligheder for til- og ombygning og kan med lidt justeringer hist og here blive til et rigtig dejligt hjem. Udbudspris: 2.495.000 kr.

Birkehøjvej 8, Gelsted, 5591 Gelsted
Centralt beliggende villa i Gelsted, der i øjeblikket er indrettet som to selvstændige lejligheder med hver deres indgang. Ejendommen har fine rum med godt lysindfald og masser af indretningsmuligheder. Udbudspris: 350.000 kr.

Gl. Skagensvej 97, 9900 Frederikshavn
Ældre rødstensejendom på 123 kvadratmeter, der oven i købet byder på både værksted og udstillingslokale. Huset er rummeligt, har en god indretning og kan blive rigtig fint efter et par kærlige hænder. Udbudspris: 695.000 kr.

Kategorier

Boligtyper
Ombygning

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.