Huspriserne har mere fart på end sidste år

Foto: Boligsiden

Huspriserne fortsætter med at stige, viser den nyeste opgørelse over juni måneds bolighandler. Fra maj til juni steg salgsprisen for en villa eller et rækkehus med 0,8 procent på landsplan, og kvadratmeterprisen kom op på 12.834 kroner, viser tallene fra Boligsidens Markedsindeks. Dermed nærmer prisen for et parcelhus på 140 kvadratmeter sig 1,8 millioner kroner i gennemsnit.

Sidste år steg salgsprisen for villaer og rækkehuse kun med 0,6 procent i juni, mens der var prisfald i både Region Midtjylland og Nordjylland med op til 0,4 procent. I år er salgspriserne steget i samtlige regioner.

”Prisudviklingen i år er helt klart hjulpet på vej af den fortsat faldende rente, der har skabt fundamentet for yderligere prisstigninger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Resultatet af Brexit-afstemningen i Storbritannien har fået investorer til at søge mod danske realkreditobligationer, hvilket har givet meget lave renter. Det er for tidligt at se effekten af Brexit, men det bliver spændende at følge boligmarkedet i de kommende måneder, hvor både huspriser og antal bolighandler kan vise sig at overhale sidste års niveau”.

Stigende huspriser i 69 kommuner det seneste år

Rundt om i landet havde 69 kommuner højere salgspriser for villaer og rækkehuse i juni i år end i juni 2015. Fire kommuner vest og syd for København ligger i top fem over kommuner med størst prisstigning det seneste år. I Høje Taastrup, Lejre, Glostrup og Greve er salgspriserne for villaer og rækkehuse steget med mellem 15 og 17 procent det seneste år. Kun i Lemvig er priserne steget mere, her med hele 40 procent seneste år, hvilket dog ikke får huspriserne i kommunen til at komme over 5.400 kroner pr. kvadratmeter. Samtidig er der forholdsvis få handler i kommunen; noget som kan give store procentvise udsving.

”Efter den store prisstigning sidste år var det ikke utænkeligt, at der ude i kommunerne kunne komme prisfald i år, fordi boligmarkedet stabiliserede sig, men det har ikke været et udbredt billede”, siger Birgit Daetz.

Salgstiden dykker

I juni tog det i gennemsnit 185 dage at sælge en villa eller et rækkehus. Det er et fald på 3,8 procent seneste måned og et fald på 5,5 procent sammenlignet med juni 2015.

I juni havde Region Hovedstaden den korteste salgstid på 114 dage, mens Region Syddanmark havde den længste salgstid på 212 dage.

Det seneste år er salgstiden faldet markant i alle regioner med Midtjylland som eneste undtagelse; her er salgstiden steget med 2,8 procent seneste år.

Se prisudviklingen: Juni 2015 – juni 2016:

Find alle statistikkerne på boligmarkedet i dit område på Boligsidens Markedsindeks.