Andelen af projektsalg eksploderet i København

byggeri, byggeplads (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Projektsalg   14. juli 2016   ·   2 MIN

Næsten hver tredje ejerlejlighed, der er til salg i København, er et projektsalg, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. På bare to år er andelen mere end fordoblet.

Kører man en tur rundt i Københavns kvarterer, fylder byggekranerne godt op i bybilledet, og der bliver i øjeblikket bygget så meget, at næsten hver tredje bolig til salg er et projektsalg. I København Kommune var 33 procent af lejlighederne, der var udbudt til salg i juni måned, projektsalg, og andelen har været støt stigende i over to år. I januar 2014 lå andelen af projektsalg på 16 procent blandt de lejligheder, der var til salg. Allerede året efter i januar 2015 var andelen steget betydeligt, og tendensen fortsætter.

”Der er en stor efterspørgsel efter boliger i København, og intet tyder på, at presset på boligmarkedet i hovedstaden tager af foreløbig. Så de mange byggerier skyder op for at dække et behov, der helt klart er til stede”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Nybyggeri får priserne til at stige

Den store andel af nybyggeri er med til at hæve de i forvejen høje boligpriser i hovedstaden. I København Kommune ligger salgsprisen for ejerlejligheder, der sælges som projektsalg, i gennemsnit 22 procent højere end for ejerlejligheder i al almindelighed.

”Når vi fokuserer på projektsalg, sætter det prisudviklingen i hovedstaden i et andet lys. Sorterer vi projektsalgene fra, er er priserne stadigt stærkt stigende, men ikke i helt så høj grad, som man kan tro, når man medregner projektsalgene, der er med til at trække gennemsnitspriserne op”, siger Birgit Daetz.

 

Studerende bliver hægtet af

Netop på grund af de skyhøje priser for projektsalg, er det de studerende, der i første omgang bliver taberne i boligkampen i København.

”Priserne for projektsalg starter ved godt to millioner kroner i København Kommune og stiger meget hurtigt. De er simpelthen for dyre til de fleste studerende. Samtidig nytter det jo heller ikke noget, at lejligheden står færdig i 2017, hvis man mangler en bolig til studiestart i august”, siger Birgit Daetz.

Kategorier

Projektsalg

 

Læs mere

Markant fald: Projektsalget i København er halveret
30. august 2018   ·   2 MIN

Udbuddet af nybyggede ejerlejligheder falder
17. juni 2018   ·   1 MIN

Projektsalget breder sig til hele landet
27. januar 2018   ·   2 MIN

Top 10: Her er tilflytningen størst
15. november 2017   ·   2 MIN

Drømmebolig: Se 5 af landets mest eksklusive projektsalg
10. november 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646