Her kan du tænde dit eget sankthansbål

Foto: Pixabay.

I aften samles vi om bålets flammer for at fejre sankthans til tonerne af Midsommervisen. Du kan fejre dagen ved et af de mange offentlige arrangementer, men vil du hellere være hjemme, skal du have en villa med egen bålplads. Vi har fundet tre, der netop nu er til salg på Boligsiden.dk.

Sankt Hans er en gammel tradition, der har rødder både i kristendommen og i hedenske traditioner. I dag er sankthans mest af alt en stemningsfuld folkefest, hvor vi samles omkring bålet, som tændes for at holde onde kræfter på afstand.

Bål og brand

Båltraditionen har vi i den grad taget til os, men hvor vi før brændte mennesker på bålet, i troen at de var hekse, nøjes vi nu med de velkendte hekse af stof eller papir. Sankthans-koen, der var en del af sankthansfestlighederne i det 17. og 18. århundrede, er dog for længst gledet ud af sankthanstraditionerne igen.

Hvis du har inviteret gæster i aften og ikke bor i nærheden af et offentligt bål, så kan du lave dit eget. På den måde har du stole og tæpper lige i nærheden, og så er det en del nemmere at tæmme ilden i et mindre bål, hvis der skal bages snobrød. Vær dog altid opmærksom på reglerne for bålbrænding i dit område, og sæt dig godt ind i, hvordan du bygger en lovlig bålplads – fx med denne guide af Bolius.

Du kan også bare købe en villa med egen bålplads. Så er du klar til næste år!

Tre hjem med egen bålplads

Rosenlunden 34, 5471 Søndersø:
Moderne, indflytningsklar villa med stor skøn træterrasse med bålplads. Udbudspris: 1.895.000 kr.

Engvej 40, 8543 Hornslet:
Dejlig, indflytningsklar villa med hyggelig atmosfære, omkranset af mark og skov. Fint anlagt bålplads med siddepladser. Udbudspris: 2.795.000 kr.

Gøgevænget 5, 3400 Hillerød:
229 lækre, renoverede kvadratmeters villa i dejlige omgivelser med skov, sø og central beliggenhed. Flot bålplads på sten, hvor ingen får våde fødder, når duggen falder. Udbudspris: 6.700.000 kr.

Find mere om