Sommerhus i Østjylland står øverst på ønskelisten

Hvert tredje fritidshus koster under 5.000 kr. om maaneden. Boligsiden.dk
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   30. maj 2016   ·   1 MIN

Mens antallet af sommerhushandler er for nedadgående på landsplan, har de østjyske ejendomsmæglere mere travlt end sidste år med at lange sommerhuse over disken, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk over bolighandler i årets første fire måneder.

Sommerhuskøberne har i årets første måneder kastet deres kærlighed på Jyllands østkyst. Her ser man en markant fremgang i salget sammenlignet med sidste år, mens antallet af sommerhushandler falder mange andre steder i landet, viser nyeste opgørelse over handelsaktiviteten fra Boligsiden.dk.

I årets første fire måneder er der solgt 19 procent flere sommerhuse i Østjylland end i samme periode sidste år. På landsplan er antallet af handler i perioden faldet med 5 procent. Det er gået hårdest ud over Bornholm og Nordsjælland, hvor antallet af handler er faldet med henholdsvis 31 og 18 procent sammenholdt med de fire første måneder af 2015.

Men det er næppe den østjyske charme alene, der er baggrunden for det stigende boligsalg, vurderer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

”Der blev solgt rigtig mange sommerhuse både på Bornholm og i Nordsjælland sidste år, så mange af dem, der ønskede et sommerhus i disse område, har måske allerede købt, og nu er turen nået til dem, der drømmer om sommerhus i Østjylland”, siger Birgit Daetz.

Det er dog ikke særligt fordelagtige priser, der lokker sommerhuskøberne til Østjylland, hvor salgspriserne for sommerhuse det seneste år er steget med syv procent, og nu ligger kun 1.400 kroner pr. kvadratmeter lavere end i Nordsjælland.

Sommerhuse Antal 2016 Ændring i forhold til 2015
Hele landet 1930 -5%
Bornholm 50 -31%
Fyn 100 -2%
København by 10 0%
Københavns omegn 20 11%
Nordjylland 290 -7%
Nordsjælland 320 -18%
Sydjylland 230 7%
Vest- og Sydsjælland 510 -3%
Vestjylland 180 -11%
Østjylland 220 19%
Østsjælland 30 -19%

Kategorier

Bolighandel

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.