Du behøver ikke at være millionær for at købe sommerhus

Kolonihavehus. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   17. maj 2016   ·   2 MIN

Et sommerhus behøver ikke at koste mere end 300.000 kroner. Men der er ikke frit valg på alle hylder, hvis det skal købes på et stramt budget. Boligsiden.dk har fundet tre gode bud på billige sommerhustyper.

Når solen brager ned, og den danske sommer er bedst, spirer lysten til at købe et sommerhus. Sommerhuset er dog en investering, som mange ikke synes, de kan få plads til i budgettet. Men ikke alle sommerhuse koster millioner. Der er et bredt udvalg af sommerhuse til salg til priser helt ned på 300.000 kroner eller derunder.

”Mange bliver overraskede over, hvor lidt et sommerhus egentlig kan koste. Der er et pænt udvalg til mindre end 300.000 kroner, og man har mulighed for at skære udgiften yderligere ned, hvis man køber et sommerhus, der er egnet til udlejning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tre typer sommerhuse til maksimalt 300.000 kroner

Leder man efter billige sommerhuse, er der tre typer, der især er oplagte at se nærmere på, nemlig det lille sommerhus, flexboligen og timeshare-boligen.

Det lille sommerhus er typisk et træhus, der ikke er større end 40 kvadratmeter. Det ligger ikke helt ude ved vandkanten, men ofte er der heller ikke mere end 400 meter til stranden, og det ligger tit i et klassisk sommerhusområde.

Flexboliger er de villaer, der som udgangspunkt er helårsboliger, men hvor bopælspligten frafalder, og huset derfor kan benyttes som sommerhus. Nogle kommuner har besluttet, at alle villaer skal kunne benyttes som flexboliger. I andre kommuner skal man søge om tilladelse for hvert enkelt hus.

”Fordelen ved flexboligerne er, at de typisk er store, da det er helt almindelige villaer, og derudover er de billige, da de ofte ligger i udkantskommunerne. Det kan være et perfekt udgangspunkt for de familier, der gerne vil have en stor sommerbolig, men som samtidig vil blive boende i byen i hverdagen”, siger Birgit Daetz.

Timeshare-boligerne er den billigste sommerhusform. Her køber du dig til brugsretten i sommerhuset eller lejligheden i et bestemt antal uger om året. Du deler derfor boligen med andre. Til gengæld er det billigt, og du betaler ikke for alle de uger, du alligevel ikke er der, som du ville gøre, hvis du købte et sommerhus alene.

Tre eksempler

Så meget sommerhus kan du få for under 300.000 kroner. Se de tre eksempler nedenfor.

Det lille sommerhus

Duelodsvej 5, 4480 Store Fuglede

Et fint lille sommerhus på 36 kvadratmeter kun ca. 400 meter fra vandet og tæt på børnevenlig strand. Sommerhuset er lyst og pænt og mangler kun en smule finish. Til huset hører et anneks med to sovepladser. Udbudspris: 295.000 kr.

Flexboligen

Svankærvej 11, 7755 Bedsted Thy

Villa på 104 kvadratmeter, der ligger lige ved Thy Nationalpark. Boligen ligger i Thisted Kommune, hvor man blandt andet finder det super trendy Klitmøller – også kaldet Cold Hawaii – der hitter blandt windsurfere og andre med hang til havvand og adrenalinsport. Salgspriserne på villaer i Thisted Kommune ligger ca. 4.000 kroner lavere pr. kvadratmeter end prisen på sommerhuse. Der kan altså være mange penge at spare, fx på et hus som dette. Udbudspris: 195.000 kr.

Timeshare-boligen

Tranevej 108, hus 69, 9990 Skagen

Køb dig til brugsretten i et feriehus ved Skagen. Huset her ligger i naturskønne Hulsig tæt på Råbjerg Mile, den tilsandede kirke, 18-hullers golfbane og meget mere. På feriecenteret er der alt fra bueskydning og badeland til tennisbaner og tyrkisk bad. Udbudspris: 99.000 kr.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.