Sommerhussalget er kommet godt fra start

Vand, Hav, Sten, Strand, Sand, Solnedgang, Sommerhus, Fritidsbolig (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   24. april 2016   ·   2 MIN

Selvom der ikke er solgt helt så mange sommerhuse i årets første kvartal som i samme periode sidste år, lægger sommerhussalget i 2016 en god afstand til foregående år, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

I årets første kvartal lagde sommerhussalget godt ud, og de ca. 1.200 solgte sommerhuse er et godt stykke over det antal, der blev solgt i samme kvartal i årene 2010-2014. Men salget kan alligevel ikke helt matche sidste års høje niveau, hvor der blev solgt over 1.300 sommerhuse i årets første kvartal.

”Sidste år blev der solgt usædvanligt mange sommerhuse. Især i marts 2015 så vi effekten af den styrtdykkende rente, og boligsalget steg eksplosivt inden for alle boligtyper. Så selvom der er solgt rigtig mange sommerhuse i år, kan det alligevel ikke komme op på siden af de mange salg sidste år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Dykker man ned i tallene, kan man dog se, at sommerhussalget lagde hårdt ud i år, og at der i januar i år rent faktisk blev solgt flere sommerhuse end i januar 2015. Sommerhuskøberne har i februar og marts derimod ikke været helt så aktive som sidste år. Alligevel tyder det på, at der på årsplan også vil blive solgt mange sommerhuse i år.

”I og med at boligsalget tog lidt af i fart sidste år og fik en helt blød landing ved udgangen af året, er det ikke usandsynligt, at vi senere i år kan få nogle måneder, hvor salget igen overhaler 2015-niveauet”, siger Birgit Daetz.

I marts i år lå salgsprisen for sommerhuse tre procent lavere end i marts 2015. Sammenlignet med marts 2010 lå salgsprisen i år 3.000 kroner lavere pr. kvadratmeter.

Top 10 kommuner med flest sommerhussalg i 1. kvartal af 2016

  1. Odsherred
  2. Gribskov
  3. Ringkøbing-Skjern
  4. Varde
  5. Halsnæs
  6. Syddjurs
  7. Hjørring
  8. Guldborgssund
  9. Kalundborg
  10. Jammerbugt

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.